Cum alegi cea mai bună foarfecă de tuns. Sfaturi de la profesioniști

Cum alegi cea mai bună foarfecă de tuns. Sfaturi de la profesioniști
Cum alegi cea mai bună foarfecă de tuns. Sfaturi de la profesioniști

Cum alegi cea mai bună foarfecă de tuns. Sfaturi de la profesioniști

Foarfeca de tuns este cel mai important instrument din trusa unui profesionist, astfel că nu trebuie aleasă la întâmplare, ci în urma unei analize amănunțite făcută asupra caracteristicilor ei. Poate fi o provocare să alegi cel mai bun obiect pentru tuns și dacă ai experiență în domeniu, așa că îți poți închipui că sarcina se complică dacă te afli la început de carieră.

Indiferent că dorești să fii în ton cu ultimele tendințe din domeniu ori că ești nevoit să înlocuiești vechea foarfecă de tuns, ai nevoie de un ghid care să te îndrume spre alegerea modelului care

să te ajute să obții cele mai frumoase tunsori. Iată mai jos care sunt cele mai apreciate caracteristici în prezent și care sunt cele mai căutate modele de foarfeci de tuns.

Investește întotdeauna într-o foarfecă de tuns de calitate

Cei mai apreciați specialiști în domeniu reușesc să realizeze modele de tunsori deosebite nu doar datorită experienței acumulate, ci și pentru că au alături cel mai bun aliat – o foarfecă de tuns profesională.

Vei observa încă de la executarea primului model de tunsoare că un instrument de calitate chiar face diferența.

Înainte de a face această investiție, informează-te din timp asupra tipului lamelor, al mânerului și al materialului, dar și în ceea ce privește greutatea obiectului. Foarfeca de tuns din inox este unul dintre cele mai întâlnite și folosite modele pentru că este mai accesibilă ca preț. Dar foarfeca de tuns profesională din oțel s-ar putea să te impresioneze mai mult fiindcă este extrem de rezistentă și fiabilă în timp.

Extrem de apreciată este foarfecă de tuns profesională japoneză marca Midashi Japanese, modelul Fight 6.0 inch, cu o lamă de lungime de 15.5 cm.

De asemenea, pe piață mai găsești și foarfeci de tuns din diferite aliaje, cum ar fi: aliaj pe bază de nichel, pe bază de molibden sau pe bază de cobalt, dar din alte combinații. Despre molibden, profesioniștii spun că este un material flexibil, care poate fi ascuțit până la o margine extrem de fină, oferind astfel precizie greu de egalat.

În timp ce cobaltul rezistă la acțiunea chimicalelor și nu este afectat de rugină, însă se uzează cu ușurință. Și nichelul dă dovadă de rezistență în fața ruginii, însă este un material alergen pentru persoanele mai sensibile.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Gradul de manevrabilitate, un criteriu prețios

Fără îndoială o foarfecă de tuns de calitate este una care este extrem de ușor de manevrat.

La acest capitol, greutatea este una dintre caracteristicile de care să ții cont încă de la început. Dacă alegi un model mai greu, îți va fi greu să îl utilizezi, așa că viteza ta de lucru va fi redusă considerabil.

Alte detalii de design la care trebuie să fii atent sunt tipul lamelor și tipul mânerului foarfecei. Trebuie să cunoști bine caracteristicile fiecărui tip de lamă, la ce model de tunsoare se potrivește, ținând cont de fiecare avantaj și dezavantaj.

Spre exemplu, foarfeca de filat se folosește pentru a reduce din volum, pentru a oferi impresia de păr mai bogat ori pentru a crea o textură deosebită, nu pentru a tăia din lungime.

Ce trebuie să știi de la specialiștii cu experiență în domeniu este că trebuie să investești în foarfeci de tuns cu diferite funcții, astfel încât să acoperi mai multe tipuri de utilizări.

Totuși, care este cea mai bună foarfecă de tuns? Dacă vei întreba experții, aceștia îți vor spune că preferă foarfeca cu lame convexe. Oferă tăieri precise, este ușor de folosit și poate fi utilizată pentru mai multe tehnici.

Cea mai bună foarfecă de tuns este cea care ți se potrivește

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Ai verificat cu rigurozitate materialul foarfecei de tuns, tipul lamelor, al mânerului și greutatea și știi că produsul ales este de calitate. Acum trebuie să te asiguri că modelul respectiv chiar ți se potrivește. De exemplu, foarfecile de tuns profesionale sunt împărțite în două mari categorii: pentru mâna dreapta și pentru mâna stangă (dreptaci și stângaci).

Dacă ești adeptul modelelor simple, atunci știi deja spre ce model să îți îndrepți atenția. Însă, dacă ești atras de tehnologie și îți place să încerci mereu ceva nou, atunci foarfecele de tuns electrice te vor încânta.

Ultimul criteriu, dar nu cel din urmă, căruia trebuie să îi dai importanță este raportul preț-calitate. Știi că ai făcut o alegere inteligentă atunci când modelul ales îți îndeplinește toate așteptările (sau mai mult – le întrece!) și bugetul tău alocat nu este dat peste cap.

Trusa unui profesionist denotă stil și performanță, așa că orice foarfecă de tuns profesională vei alege, aceasta trebuie să treacă cu succes de filtrele tale. Înlocuiește fără să stai pe gânduri obiectele greu de manevrat, care îți afectează activitatea și investește în unele care să îți scoată în evidență talentul în domeniu.



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies