Cum alegi cea mai bună saltea pentru pat?

Cum alegi cea mai bună saltea pentru pat?
Cum alegi cea mai bună saltea pentru pat?

Achiziţionarea unei saltele presupune respectarea următoarelor criterii: restricţiile medicale, dimensiune, material şi preţ.

Alegerea unei saltele pentru dormitor este un proces greu, deoarece magazinele pun la dispoziţia clienţilor săi o multitudine de modele calitative. O saltea se schimbă la aproape 8 ani, însă nu este o regulă ce se aplică tot timpul. Există şi saltele care au o durabilitate mai mare de 8 ani.

Achiziţionarea unei saltele presupune o investiţie destul de importantă, fiind „piesa de mobilier” cea mai utilizată de către oameni.

Indiferent dacă se cumpără o saltea de pat pentru că s-a deteriorat cea veche sau pentru a fi pur şi simplu înlocuită cea actuală, achiziţionarea sa necesită o deosebită atenţie. Astfel, pentru a se alege cea mai bună saltea pentru pat se recomandă respectarea câtorva criterii importante.

Top 4 criterii importante în alegerea unei saltele pentru pat

Achiziţionarea unei saltele presupune respectarea următoarelor criterii: restricţiile medicale, dimensiune, material şi preţ.

Restricţii medicale

Atunci când se alege o saltea este foarte important dacă cei ce o vor utiliza au restricţii medicale, cum ar fi alergii sau anumite probleme cu spatele. Ideal este că toţi cumpărătorii să se documenteze bine înainte, pentru că achiziţia să fie cea potrivită şi să satisfacă nevoile medicale.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Pentru persoanele alergice, spre exemplu, se recomandă optarea pentru saltele confecţionate din materiale naturale, cum ar fi saltelele din aloe vera, latex, bumbac sau bambus. În cazul celor care suferă de dureri osoase şi articulare, cea mai bună variantă este salteaua cu memorie. Pe lângă faptul că oferă un confort extraordinar, salteaua cu spumă de memorie reuşeşte să îndepărteze toate tensiunile corporale.

Dimensiune

Magazinele cu saltele pun la dispoziţia clienţilor săi dimensiuni şi forme variate ale produselor, astfel încât să se potrivească oricărui tip de pat. Cunoscându-se dimensiunile patului, nu va fi deloc greu să se găsească salteaua potrivită. Dimensiunile cele mai întâlnite ale saltelelor sunt 140x200 sau 160x200. Se pot găsi saltele şi cu dimensiuni mai mari, acestea oferind o mai mare libertate de mişcare. Dacă se doreşte achiziţionarea unei saltele pentru un pat nou, atunci trebuie să se ţină cont de tipul de pat.

Spre exemplu, poate fi vorba de un pat matrimonial, un pat de o persoană sau un pat pentru o persoană mai robustă. Cu ajutorul acestor detalii bine puse la punct se va alege uşor dimensiunea potrivită a saltelei.

Material

Un al criteriu important este structura saltelei. În funcţie de materialele folosite, există saltele cu arcuri, saltele din latex sau saltele cu spumă de memorie.

Citește și: Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"- kanald.ro

Citește și: De ce s-a sinucis, de fapt, Cătălina, secretara de la UMF: Am văzut-o, era...- stirilekanald.ro

Datorită raportului calitate-pret, oamenii aleg des saltelele cu arcuri. Avantajul acestui tip de saltea este preţul mult mai mic spre deosebire de celelalte saltele.

Pentru un confort mai ridicat, se optează pentru saltelele cu spumă de memorie. Acestea sunt foarte apreciate datorită avantajelor, cum ar fi: durabilitate, suport ortopedic şi calitate. Materialul din care sunt confecţionate saltelele cu spumă de memorie este poliuretanica. Acest material este versatil şi oferă un somn liniştit şi relaxant. Durabilitatea saltelelor cu spumă de memorie diferă de la un model la altul, existând atât modele mai rigide, cât şi modele mai moi. Diferenţa constă în calitatea spumei utilizate la confecţionarea saltelei.

Saltelele din latex sunt des achiziţionate de oamenii care suferă de alergii. Latexul este un material natural ce dispune de proprietăţi hipoalergenice. Acest material este realizat din spuma arborelui de cauciuc. Arborele de cauciuc se plantează în mod special pentru producţia de latex şi cauciuc. Datorită faptului că este un material natural şi că oferă un confort ridicat, preţul saltelelor din latex este uşor ridicat, în comparaţie cu cel al celorlalte tipuri de saltele. Însă, pentru un somn odihnitor se merită această investiţie.

Preţul

Preţul este unul dintre cele mai importante criterii atunci când se achiziţionează o saltea. În funcţie de bugetul disponibil să vă alege şi modelul de saltea. Este important de reţinut faptul că se merită investiția într-o saltea pentru pat, aceasta reprezentând cea mai importantă piesă de mobilier dintr-un dormitor. Cu cât preţul este mai mic, cu atât şi calitatea saltelei este mai scăzută? Nu! Important este că achiziţia să se facă într-un mod înţelept şi să se aloce un buget suficient. Calitatea unei saltele este foarte importantă. Nu este nevoie de o avere pentru cumpărarea unei saltele! Somnul trebuie să fie cât mai odihnitor şi cât mai confortabil.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies