Un eveniment important se apropie iar tu ai inceput deja cautarile pentru rochia perfecta. Iţi doresti o rochie care sa atraga priviri, care sa impresioneze si care in acelasi timp sa te reprezinte.
Dar pentru a putea alege corect, trebuie sa ţii cont de anumite reguli de estetica. Opteaza pentru o rochie potrivita pentru corpul tau si vei evita riscul de a te simţi incomfortabil.
Impreuna cu Atelierul Picasso am realizat pentru tine, un material in care iţi oferim sfaturile esenţiale alegerii rochiei perfecte. Citeste in continuare si afla cum alegi rochia perfecta pentru corpul tau!
Primul lucru pe care il observi la o rochie este modul in care aceasta se aseaza pe corpul tau.
1. Rochii pentru o silueta cu solduri si coapse pline
Cunoscute si drept siluete in forma de para, acest tip de silueta au coapsele si soldurile pline, imitand in mod evident silueta deliciosului fruct.
Acestui tip de silueta ii recomandam rochii peste genunchi sau, cu maximum cativa centimetrii deasupra lui. Rochiile in forma de A sunt iarasi o alegere buna.
Adesea acest tip de silueta va necesita o marime diferita in partea superioara faţa de cea inferioara. Rochia trebuie sa fie croita exact pe masura ta si sa iţi complimenteze trupul.
Nu opta pentru rochii prea scurte pentru ca risti sa imiţi forma unei rochii de tip tu-tu care nu va arata deloc bine pe tine.
2. Rochii pentru siluete cu talia lata.
Daca silueta ta este de tip talie lata (cu forma mar) vei avea nevoie de o rochie care sa-ţi alungeasca trunchiul si sa indeparteze atenţia de la talie.
Ai doua variante: alege o rochie de tipul Empire- cu talia foarte ridicata sau o rochie cu talia joasa. De asemenea, evita curelele sau cordonurile groase care ar putea accentua forma taliei.
Variantele sunt nenumarate- pune-ţi umerii in evidenta cu o rochie cu spatele gol, sau atrage atenţia prin lungimea neasteptata a rochiei.
3. Rochii pentru siluete drepte cu bustul mic
Recomandam femeilor cu un bust mic sa nu poarta rochii cu decolteu adanc sau rochii cu decolteu in forma de V.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Opteaza pentru rochii cu pieptul acoperit si accesorizeaza cu coliere sau lanţisoare asortate.
Siluetele drepte necesita rochii cu volane, lungi si cu aplicaţii de fulgi, paiete si pietre.
Pentru a balansa simetria siluetei poti alege rochiţe in forma de A- lungi sau scurte, dupa preferinţa si ocazie.
4. Rochii pentru siluete subţiri si simetrice
Femeile subţirele (clepsidra) au avantajul ca pot pura materiale usoare si rochii mai lejere. Rochiile pot fi mulate sau puţin largi deoarece silueta te ajuta.
Poţi opta pentru rochii drepte, pana la genunchi sau chiar si mai lungi. Daca ai un bust generos il poţi complimenta cu un decolteu mare si umerii goi. Rochiile scurte purtate de catre siluetele slim sunt potrivite pentru accentuarea picioarelor!
Daca iţi doresti totusi sa etalezi forme, poţi opta pentru rochii cu franjuri si rochii tip sirena.
Accesorizeaza cu centuri sau curele late care sa iţi evienţieze talia supla.
5. Alte recomandari pentru diferite tipuri de siluete
Daca abdomenul tau nu este plat, evita satinul sau matasea, pentru ca ele scot in evidenţa liniile corpului.
Daca ai soldurile late, alege o rochie cu croiala dreapta ori de tip baby-doll. Evita materialele stramte pe solduri in aceasta zona.
Silueta de tip diamant este complimentata de catre rochiile drepte, simple, dar accesorizate in abundenţa. Uneori, toata stralucirea de care ai nevoie se gaseste intr-un colier de tip statement.
In final, nu uita ca rochia trebuie sa te faca pe tine sa te simţi confortabil asa ca alege un model care sa te reprezinte si in care te poţi simţi in largul tau. Ai mare atenţie la detalii- coafura, machiajul pantofii si accesoriile toate sunt elemente importante.