Cum apare tusea și ce poți face pentru a o trata

Cum apare tusea și ce poți face pentru a o trata
Cum apare tusea și ce poți face pentru a o trata

Aflați din rândurile următoare care sunt cauzele apariției tusei și cum poate fi aceasta tratată.

Tusea este un reflex normal al corpului nostru, care în funcție de tipul ei și de durata de timp în care persistă, poate fie să ne cauzeze îngrijorare sau poate însemna un singur proces normal pe care îl parcurge corpul nostru. Este foarte important să învățăm cum să distingem tipurile de tuse și să știm când este momentul să ne ducem la un control.

În cazul părinților care au copii mici, această perioadă este una foarte dificilă pentru că apar secrețiile nazale și tusea care parcă nu se mai termină.

Părinții trebuie să știe să identifice tipul de tuse al copilului și să apeleze la specialiști în domeniu pentru a trata cauza care duce la apariția tusei.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Ana Apostol, medic specialist ORL, a vorbit despre care sunt cele mai frecvente cauze de apariție a tusei și cum poate fi aceasta tratată.

Care sunt cele mai frecvente cauze ale apariției tusei

Citește și: Conjunctivita la copii: simptome și cum trebuie tratată

Care sunt cele mai frecvente cauze ale apariției tusei

Potrivit specialistului în domeniu, tusea apare frecvent în infecțiile virale respiratorii sau în infecțiile ORL.

 „ Tusea este un reflex al corpului, dar apare frecvent în viroze. Acest reflex al corpului este un reflex al tractului respirator inferior. Prin aer vin germenii, bacteriile și virusurile și nu se opresc doar la nas, se duc mai jos în plămâni, unde este foarte greu să ajungi cu medicamente.

Tusea apare atunci când corpul vrea să elimine secrețiile pe care le formează acești germeni în interior. Este greșit să stopăm imediat tusea. Trebuie să o ajutăm, să expectorăm și să eliminăm secrețiile de acolo. Tusea este un simptom al unei boli a tractului respirator .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

De asemenea, potrivit specialistului în domeniu, tusea poate să fie și un efect al unei alergii. Astfel, copilul poate să fie alergic la un anumit lucru și de aceea, tusea poate să persiste indiferent de tratamentele pe care i le-am dat pentru curățarea tractului respirator.

În acest caz, este foarte important să apelăm la un specialist în domeniu dacă tusea copilului persistă pentru a pune un diagnostic corect și a oferi un tratament corespunzător.

Totodată, o altă cauză care duce la apariția tusei poate fi aerul uscat. În acest caz, tusea apare în special noaptea pe baza aerului uscat din cameră, iar în acest caz, specialistul în domeniu ne recomandă să punem un umidificator în cameră, care să asigure nivelul de umezeală optim pentru buna dezvoltare a copilului și pentru un somn odihnitor.

Cum faci diferența între tipurile de tuse

Citește și: Limba îți vorbește despre sănătatea ta „Mergeți în fața oglinzii și scoateți limba afară”

Cum faci diferența între tipurile de tuse

Potrivit specialistului în domeniu, există două tipuri de tuse: tuse uscată și tuse umedă sau productivă.

Tusea uscată

Tusea uscată este tusea fără secreții, care nu este atât de puternică și apare mai ales în debutul unei afecțiuni.

Aceasta este mult mai ușor de tratat și nu semnifică o afecțiune gravă la nivelul tractului respirator.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte- stirilekanald.ro

La început de viroză este o tuse uscată, fără producție în ea, ca și cum te-ai îneca cu ceva. Este tusea de debut pe care pur și simplu poți să o rezolvi cu antiinflamatori .”, a explicat specialistul în domeniu.

Tusea umedă

Tusea umedă, sau cea productivă apare la un stadiu mai avansat al unei afecțiune a tractului respirator și este mai greu de tratat.

După aceea, când viroza intră mai tare în tine și totul se agravează, infecția virală și infecția bacteriană vine mai grav la nivelul plămânilor și tuse uscată se transformă în tuse umedă, în tuse productivă cu mucus .”, a explicat specialistul în domeniu.

În cazul în care episoadele de tuse sunt frecvente și afectează buna dezvoltare a copilului, specialistul în domeniu, ne sfătuiește să apelăm de urgență la un control amănunțit, atât la medicul pediatric, cât și la ORL.

Totodată, specialistul ne-a recomandat câteva soluții temporale pentru a trece cu bine peste noaptea de dinainte să ajungem în cabinetul medicului. 

Trebuie să îl pui pe copil pe o pernă mai ridicată și așezat într-o parte, nu culcat pe spate.Dacă apare criza de tuse, există tratament local cu aerolosi .”, a explicat specialistul în domeniu. 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce sunt polipii? Când este necesară operația pentru copii?

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies