Cum arata astazi castigatoarea primului concurs de Miss organizat in Romania! S-a intamplat in 1979!

Cum arata astazi castigatoarea primului concurs de Miss organizat in Romania! S-a intamplat in 1979!
Cum arata astazi castigatoarea primului concurs de Miss organizat in Romania! S-a intamplat in 1979!

In urma cu 38 de ani, in 1979, Romania bifa o premiera si acorda, in cadrul unui concurs de frumusete feminina, primul titlu de Miss.

Denumita sugestiv “Munca, Tinerete, Frumusete”, echivalentul din vremea regimului comunist al concursurilor de astazi de frumusete, competitia s-a desfasurat la Costinesti si a starnit interesul general. Printre concurentele s-a numarat si celebra Matilda Pascal-Cojocarita, care a primit titlul de Miss Romania. La vremea respectiva, artista era anonima, avea 19 ani si lucra la Centrul de Calcul al Combinatului de Fibre Sintetice din Iasi.

Atunci, castigatoarea nu a fost rasplatita cu o coronita de Miss, asa cum se intampla in mod normal, ci a fost premiata cu …o vaza, pe care a spart-o din greseala a doua zi. Aleasa frumoasa Romaniei, Matilda Pascal-Cojocarita avea insa sa cunoasca cu adevarat celebritatea in 1985, cand a castigat “Floarea din gradina”, concurs valoros de muzica populara organizat in perioada comunista.

Matilda Pascal- Cojocarita are astazi 58 de ani si este o femeie la fel de frumoasa ca si in tinerete. Ea are un fiu din primul sau mariaj, Alin, care i-a calcat pe urme si este artist, iar acesta i-a daruit nepoti facand-o bunica.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ea este Miss Universe! Are 24 de ani si este din Franta!

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

A fost aleasa Miss World 2016!

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies