Bunica Emilia a dezvăluit cum arătau zilele caniculare cu mulți ani în urmă și care era desertul preferat al verii.
Bunica Emilia, una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe de pe Tik-Tok, este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii ei diferite sfaturi de viață, amintiri din copilărie sau lucruri de zi cu zi pe care le desfășoară și nu ezită să le împărtășească pe micile ecrane ale rețelelor sociale. De această dată, bunica Emilia a făcut un filmuleț în care a dezvăluit cum se proteja de caniculă cu mulți ani în urmă, atunci când nu existau ventilatoare și nici aer condiționat, iar toate geamurile din casă erau acoperite cu hârtie albastră care avea să țină umbră pe toată
perioada zilelor călduroase. “Mai țineți minte cum ne protejăm de căldură, noi, cei din generația mea? Toată vara geamurile erau acoperite cu hârtie albastră. Voi nici nu mai știți ce e aia hârtie albastră. Cu hârtia albastră înveleam cu ea caietele și manualele pentru școală. Era o hârtie destul de grosuță de culoare albastră. Cu ea acoperea mama geamurile toată vara. Toată vara în casă era umbră, dar era și răcoare.
Pe atunci nu aveam aer condiționat, ventilatoare, mama nu avea evantaie, pentru că chinezii au pătruns pe piață doar cu rochițele de catifea pentru fetițe, care erau albe și brodate și cu mașinuțe chinezești. Așa ne protejam vara de căldura de atunci. Sau sub umbra copacilor.”, a spus bunica Emilia.
Bunica Emilia a dezvăluit și cum arăta desertul copilăriei, astfel că imaginea doamnelor la care mergea în vizită încă mai este tipărită pe retină.
Dulceață de cireșe amare era un desert de zile mari pe care îl primea atunci când mergea în vizită cu bunica ei la diferite persoane, iar fructele din copacii erau dulcele pe care îl savura în zilele cu multe grade. “Dacă eram lăsată la bunica și mergeam cu bunica în vizită la vreo doamnă mai deosebită din sat, stăteam la umbra copacilor și eram servită cu pahare de apă rece.
Și cu o farfurioară pe care era dulceață de cireșe amare. Acesta era desertul nostru vara sau fructele din copaci, nu foarte multe. Pe atunci nu prea era zahăr să pregătești multe gemuri, dulcețuri. Era foarte bine și îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”, a mai povestit bunica Emilia.