Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”

Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”
Cum arăta desertul verii pentru bunica Emilia și care era modalitatea prin care se proteja de caniculă. “Îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”

Bunica Emilia a dezvăluit cum arătau zilele caniculare cu mulți ani în urmă și care era desertul preferat al verii.

Bunica Emilia, una dintre cele mai îndrăgite bunicuțe de pe Tik-Tok, este mereu activă pe rețelele de socializare și împarte cu urmăritorii ei diferite sfaturi de viață, amintiri din copilărie sau lucruri de zi cu zi pe care le desfășoară și nu ezită să le împărtășească pe micile ecrane ale rețelelor sociale. De această dată, bunica Emilia a făcut un filmuleț în care a dezvăluit cum se proteja de caniculă cu mulți ani în urmă, atunci când nu existau ventilatoare și nici aer condiționat, iar toate geamurile din casă erau acoperite cu hârtie albastră care avea să țină umbră pe toată

perioada zilelor călduroase.  “Mai țineți minte cum ne protejăm de căldură, noi, cei din generația mea? Toată vara geamurile erau acoperite cu hârtie albastră. Voi nici nu mai știți ce e aia hârtie albastră. Cu hârtia albastră înveleam cu ea caietele și manualele pentru școală. Era o hârtie destul de grosuță de culoare albastră. Cu ea acoperea mama geamurile toată vara. Toată vara în casă era umbră, dar era și răcoare.
Pe atunci nu aveam aer condiționat, ventilatoare, mama nu avea evantaie, pentru că chinezii au pătruns pe piață doar cu rochițele de catifea pentru fetițe, care erau albe și brodate și cu mașinuțe chinezești. Așa ne protejam vara de căldura de atunci. Sau sub umbra copacilor.”,
a spus bunica Emilia.

Care era desertul copilăriei pentru bunica Emilia

Citește și: Bunica Emilia de pe TikTok nu irosește cojile de pepene galben! Ce face cunoscuta bunicuță cu acestea? „Aici am pus să fac gem de pepene galben. Cojile rămase nu le aruncăm.”

Bunica Emilia
Bunica Emilia[Sursa foto: Captură Video]

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: Bunica Emilia, sfaturi pentru a pregăti macroul marinat! Cum prepară marinada, astfel încât să facă economie? „Dacă îl cumpărați de la magazinele de specialitate, costă destul de mult.”

Bunica Emilia a dezvăluit și cum arăta desertul copilăriei, astfel că imaginea doamnelor la care mergea în vizită încă mai este tipărită pe retină.

Dulceață de cireșe amare era un desert de zile mari pe care îl primea atunci când mergea în vizită cu bunica ei la diferite persoane, iar fructele din copacii erau dulcele pe care îl savura în zilele cu multe grade.  “Dacă eram lăsată la bunica și mergeam cu bunica în vizită la vreo doamnă mai deosebită din sat, stăteam la umbra copacilor și eram servită cu pahare de apă rece.
Și cu o farfurioară pe care era dulceață de cireșe amare. Acesta era desertul nostru vara sau fructele din copaci, nu foarte multe. Pe atunci nu prea era zahăr să pregătești multe gemuri, dulcețuri. Era foarte bine și îmi aduc aminte cu plăcere de acele timpuri.”,
a mai povestit bunica Emilia.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Bunica Emilia
Bunica Emilia[Sursa foto: Captură Video]

@bunicaemilia1

Cum ne protejam de canicula pe vremuri

♬ sunet original- Emilia🥰



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Bunica Emilia, sfaturi pentru a pregăti macroul marinat! Cum prepară marinada, astfel încât să facă economie? „Dacă îl cumpărați de la magazinele de specialitate, costă destul de mult.”

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies