V-ați gândit vreodată cum arată și cât costă cea mai scumpă carne? Ei bine, prețul acesteia o să vă șocheze!
Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că, peste tot în lume, carnea de vită este mai scumpă, spre deosebire de cea de porc, de pui sau oricare alt sortiment. Cu toate acestea, există un anumit fel de carne de vită care costă mai mult decât un salariu minim pe economie!
Cea mai scumpă carne din lume costă o avere
Carnea de vită wagyu este cea mai scumpă din lume.
Wagyu înseamnă, de fapt, vacă japoneză, dar termenul nu se referă la toate tipurile de vită. Există doar patru rase care intră în această categorie. Aceste animale sunt rezistente, din punct de vedere fizic, și au celule de grăsime intramusculare.
Ce înseamnă acest lucru? Toată grăsimea din vacă este distribuită în mod uniform în mușchi, ceea ce duce la o calitate superioară a cărnii.
Acesta depinde foarte mult de cantitatea de carne care se poate obține dintr-o vacă. Un astfel de animal ajunge să coste chiar și 30.000 de dolari, iar un singur kilogram de carne wagyu sare lejer de 400 de dolari.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În cadrul fermelor în care se cresc aceste animale atât de valoroase, regulile sunt extrem de stricte, iar vacile au parte de tratamente care se aplică oamenilor în centrele de spa. Astfel, animalele beneficiază de masaje zinice și li se dă de băut bere.
Vacile stau în grajduri mici și mănâncă fibre, amestecate cu un concentrat pe bază de orez, grâu și fân. Aceste vite nu pasc pe câmpii.
Excepție fac doar vacile care așteaptă pui sau cele care sunt crescute special pentru reproducere.Carnea de vită, un adevărat răsfăț culinar
Vitele wagyu au un regim alimentar destul de strict, cel puțin în primii doi ani de viață. Acestea primesc mâncare de trei ori pe zi, pentru a ajunge să aibă un procentaj de grăsime de 50%.
Toate produsele pe care le consumă aceste vaci costă destul de mult, mai ales că sunt și importate și de aceea și carnea are prețuri piperate.
Există peste 300 de feluri de wagyu, însă cele mai apreciate sortimente și în consecință, cele mai scumpe, sunt doar în 10 regiuni. Matsusaka, din provincia Mie, conduce detașat topul. În urmă cu 18 ani, o vacă Matsusaka a fost vândută cu prețul de 400.000 de dolari!
Cea mai cunoscută carne de vită wagyu este însă cea din regiunea Kobe. Poate nu știați, dar acest tip de carne se găsește și în restaurantele din România.
Îl puteți savura în București, dar și în Bistrița. Pentru aproximativ 300 de grame din această delicatesă, veți plăti însă peste 250 de lei.Ca să vă faceți o idee, trebuie să știți că o vacă Black Angus, recunoscută la nivel mondial drept un răsfăț culinar, costă ”doar” 3.000 de dolari, deci de 10 ori mai puțin față de wagyu.