Pastele făinoase reprezintă unul dintre cele mai gustoase preparate care se consumă în mod frecvent. Însă știați cum au luat naștere acestea?
Aflați din rândurile următoare unde s-au inventat mai exact pastele făinoase și care sunt doar câteva dintre beneficiile acestora asupra organismului nostru. În plus, descoperiți și o rețetă de paste făinoase, care cu siguranță vor rămâne pentru mult timp în alimentație.
Unde s-au inventat pastele făinoase
Macaroanele au fost cele care s-au produs pentru prima dată sub forma spaghetelor, în secolul XII-lea, în zona Italiei de Sud. Acestea au devenit cunoscute abia în secolul XIX-lea, în momentul în care și-au făcut apariția fabricile italiene care produceau paste făinoase.
Spaghetele, provenite din italianul spaghetti, fac parte din categoria pastelor făinoase. Acestea sunt subțiri, au lungimi mari și formă cilindrică. Spaghetele își au originea în Italia. Special pentru ca acestea să fie consumate așa cum trebuie, în jurul anului 1700, a fost inventată și furculița cu mai mulți dinți.
În secolul XIX-lea, spaghetele se serveau în restaurantele din Statele Unite, sub denumirea de Spaghetti Italienne. Acestea erau preparate în special cu sos de tomate.
Acestea reprezintă un preparat foarte ușor de realizat, ținând cont că tot ce trebuie să faceți este să puneți pastele făinoase la fiert într-o oală, iar apoi să le strecurați.
În special, servirea spaghetelor în bucătăria italienească se realizează cu sos de tomate, oregano, busuioc, ulei de măsline, carne sau legume. În anumite rețete, peste spaghete se adaugă și sos bolognez, alfredo sau carbonara. În plus, bucătarii italieni presară deasupra și brânză rasă de tip Pecorino Romano, Parmezan și Grana Padano sau chili.
Citeste si: Ce poți mânca sănătos în fiecare zi cu bani puțini
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Beneficiile consumului de paste făinoase
Pastele făinoase reprezintă o alegere numai bună pentru a vă putea odihni și relaxa mai bine, în comparație cu laptele, care deși se spune că ajută la un somn liniștiți, lucrurile stau exact invers.
Datorită carbohidraților complecși pe care pastele făinoase îi au în compoziția lor, te vor ajuta să ai energia de care ai nevoie pe întreg parcursul zilei, iar în același timp și la menținerea unei siluete dorite. Doza zilnică recomandată de carbohidrați din alimentația noastră este de 55%. Ceea ce înseamnă că odată cu un consum de paste făinoase în mod regulat, acestea te vor ajuta foarte mult dacă te afli în timpul unui regim.
Mai ales în timpul unei diete, avem mai mereu tendința de a ronțăi, iar dacă vei consuma paste făinoase, se va reduce considerabil această poftă. Pastele făinoase au și un indice foarte bun de sațietate, ceea ce aduce un plus persoanelor care se află la regim. Cel mai bun indice de sațietate îl au pastele făinoase care sunt uscate și conțin ouă.
Totodată, acestea au un conținut scăzut de calorii, la o cantitate de 100 de grame de paste, caloriile acestora se află în număr de 100, ceea ce este cu adevărat puțin. Pastele făinoase conțin fitosteroli, care se regăsesc deseori în pastele integrale. Se recomandă de asemenea să evităm sosul care conține patru brânzeturi.
Citeste si: Care este importanța alimentației corecte. 5 grupuri principale de alimente
Rețetă de Paste cu pui și ciuperci în sos de smântână
Ingrediente
Veți avea nevoie de următoarele ingrediente : paste făinoase (500 g), un piept de pui fără os, ciuperci champignon (500 g), o ceapă albă, ulei de măsline (50 ml), sare, piper (după gust), usturoi (2 căței), o linguriță de boia dulce, smântână pentru gătit (300 ml), cașcaval, pătrunjel verde și fulgi de chili.
Mod de preparare
Tot ce trebuie să faceți este să începeți prin a pune pastele la fiert, conform timpului specificat pe instrucțiunile de pe ambalaj. Apoi veți continua prin a tăia puiul cubulețe mici și îl veți pune la călit în uleiul de măsline încins. Amestecați încet și întoarceți puiul pe toate părțile, până veți observa că își va schimba culoarea.
Apoi vom trece la următorul pas, și anume la curățarea, spălarea și felierea ciupercilor, pe care le vom adăuga peste carne, după ce aceasta a prins o culoare albă. Amestecați și lăsați-le pe foc până când se călesc împreună. Apoi curățați și tăiați mărunt ceapa, pe care o veți adăuga și pe ea pe foc. Amestecați timp de 5 minute compoziția, iar apoi puneți boia și turnați ușor smântâna.
Condimentați cu sare și piper și mai lăsați-le să fiarbă puțin, urmând să puneți și usturoiul pisat, dar și pastele fierte pe care le-ați scurs bine de apă. Amestecați întreg conținutul și mai lăsați puțin pe foc, iar rețeta este gata.
În momentul în care le serviți, puteți pune deasupra și cașcaval ras, pătrunjel verde, dar și fulgi de chili. Poftă bună!
Citeste si: Cu ce se mănâncă fructul kaki. De ce i se spune "mărul orientului"