Cum cureți o rodie. „În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie"

Cum cureți o rodie
Cum cureți o rodie

Rodia este unul dintre cele mai cunoscute și consumate fructe din câte există! Este bogată în antioxidanți, vitamine și nutrienți! Află beneficiile, cum se curăță o rodie și cum se poate consuma.

Cu toate că nu de fiecare dată notăm rodia în lista noastră de cumpărături, trebuie să știm că este un fruct extrem de sănătos și plin de beneficii care ne ajută să ne menținem buna dispoziție în fiecare zi. Rodia are aproximativ 83 de calorii la 100 de grame, adică puțin mai mult în comparație cu merele, de exemplu.

De la consumul în stil clasic și până la utilizarea ei sub diferite forme în rețete, rodia are numeroase beneficii pentru sănătate precum ameliorarea problemelor în ceea ce privește tenul, prevenirea pietrelor la rinichi și este un

bun aliat în combaterea stărilor depresive și anxioase.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță aragazul de inox

Beneficiile consumului de rodie

Rodiile sunt foarte bogate în polifenoli, o serie de antioxidanți extrem de benefici în prevenirea bolilor de inimă. De asemenea, rodiile ajută la scăderea tensiunii arteriale, acidul punicic din fruct fiind unul dintre ingredientele principale care ajută în mod semnificativ la scăderea colesterolului și a trigliceridelor.

Rodiile ajută foarte mult și la digestie! Pentru un sistem digestiv sănătos este de recomandat să fie consumate atât fructul, cât și coaja, care se poate fierbe în apă, rezultând mai apoi ceai.

Rodiile îmbunătățesc, de asemenea, și imunitatea. Datorită compușilor antiinflamatorii, medicii de specialitate recomandă consumul de rodii persoanelor care suferă de tulburări ale sistemului imunitar, mai exact celor care răcesc foarte repede.

Elimină infecțiile bacteriologice! Datorită sursei foarte bune de vitamina C, vitamina B6 și vitamina K, rodiile s-au dovedit a fi foarte eficiente în lupta împotriva infecțiilor.

Consumul de rodie reduce durerile articulare, dat fiind faptul că fructul are multe proprietăți inflamatorii. De-a lungul vremii, specialiștii au identificat extractul de rodie ca fiind foarte bun pentru blocarea enzimelor ce atacă articulațiile persoanelor care suferă de osteoartrită.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

De asemenea, sucul proaspăt de rodie reduce semnificativ apariția sebumului la nivelul pielii. Persoanelor care au tenul gras li se recomandă aplicarea acestui suc de rodie, zilnic, pe toată suprafața tenului. În cel mult 10 minute va acționa, iar mai apoi fața trebuie clătită cu apă călduță.

Femeiele care au părul roșcat pot folosi sucul de rodie pentru pigmentarea părului. Au nevoie de un blender și de două rodii mari. După obținerea lichidului, se aplică direct pe părul uscat și se lasă să acționeze cel mult 30 de minute. Mai apoi, se clătește cu apă din abundență.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se curăță arsura de pe tigăi

Cum cureți o rodie

Pentru a curăța o rodie vei avea nevoie de un cuțit foarte bine ascuțit pentru a îndepărta, mai întâi de toate, coaja fructului. Este important ca lama acestuia să nu pătrundă adânc pentru că există riscul ca multe semințe să se strivească, iar rezultatul final nu va fi foarte plăcut. Inițial, va trebui să tai coaja din jurul vârfului ce se află în partea opusă codiței.

Cum se procedează și la portocală, coaja de jur împrejur va putea fi înlăturată ușor cu ajutorul degetului.

Există posibilitatea să te stropești cu sucul de rodie, iar din acest motiv este recomandat să iei semințele din secțiuni într-un vas cu apă.

Ce spun nutriționiștii despre consumul de rodii

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

„În mod excepţional, unele persoane pot dezvolta reacţii alergice la sucul de rodie. Deşi antocianinele din rodie oferă protecţie împotriva razelor UV, rareori la aplicare pot apărea mâncărimi, congestie nazală şi dificultăţi de respiraţie. Între sezoane, când nu avem acces la toate produsele în stare proaspătă, le putem consuma în stare congelată, deoarece prin îngheţare nu se blochează substanţele nutritive ale fructelor şi legumelor”, a precizat medicul nutriţionist Florin Ioan Bălănică.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se ia vopseaua de păr de pe piele

Cum se consumă rodia

După ce ai curățat bine rodia și ai îndepărtat pielița, te poți bucura pur și simplu de semințele bogate în vitamine C. Este bine de știu faptul că rodia se poate consuma și în salate, nu doar în cele de fructe. O salată verde cu brânzeturi se potrivește de minune cu 20-30 semințe de rodie. De asemenea, poate fi consumată și la micul dejun, alături de un platoul cu ouă și mezeluri, vitaminele și nutrienții din rodie fiind recomandate pentru o zi plină de energie.

Rodia se consumă frecvent sub formă de suc. Tot ce trebuie să faci este să tai fructul în jumătate și să folosești mai apoi o presă mecanică special concepută pentru citrice și rodii.

De asemenea, semințele de rodie pot fi consumate și în iaurt. Dacă îți dorești un plus savoare într-un iaurt clasic, le poți adăuga pe deasupra, în combinație cu migdale, alune sau nuci. Semințele de rodie pot fi folosite și pentru decorul torturilor, prăjiturilor sau chiar aperitivelor de orice fel.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Cum se curăță bijuteriile din argint , la tine acasă? Bicarbonatul de sodiu, ingredientul secret!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies