Cum deosebesti raceala de viroza sau gripa!

Cum deosebesti raceala de viroza sau gripa!
Cum deosebesti raceala de viroza sau gripa!

Toti am avut, la un moment dat, nasul infundat, usturime in gat si febra, insa fara sa stim daca este vorba despre o simpla raceala, viroza de sezon sau gripa.

 

Trebuie sa invatam sa facem diferenta intre o raceala, o viroza respiratorie si o gripa si, mai ales, care sunt remediile prin care putem lupta impotriva lor. Care este diferenta intre aceste afectiuni "O simpla raceala se va manifesta pe parcursul intregului an, cu precadere vara. În schimb, gripa apare mai mult in perioada noiembrie-februarie, cand sistemul imunitar este mai vulnerabil din cauza schimbarilor bruste de temperatura.
Virozele respiratorii se transmit in special prin contactul direct sau indirect cu persoana contaminata, sunt prezente tot timpul anului si depind foarte mult de imunitatea organismului", explica dr. Tania Bejan, imunolog Ropharma. Simptome distincte Raceala este o infectie virala provocata, in special, de rinovirusuri ce afecteaza mucoasa nazala, sinusurile, faringele si caile respiratorii. Simptomele apar la trei zile de la infectare si se manifesta printr-o stare de disconfort, usturimi ale faringelui si rinoree.
Cand infectia virala afecteaza exclusiv caile aeriene superioare prin stranut, nas infundat si secretii, vorbim despre o viroza respiratorie.
"Gripa este cea mai periculoasa viroza respiratorie, fiind provocata de virusul gripal. Ea se manifesta ca o infectie a plamanilor si a cailor respiratorii", spune dr. Bejan. Cu ce ne tratam Antibioticele nu sunt eficiente in raceli, gripa si viroze respiratorii decat daca exista si o infectie bacteriana asociata acestora.
"Acest tip de tratament aduce mai multe efecte secundare decat beneficii. Cand organismul lupta cu o afectiune virala, se poate instala si o suprainfectie bacteriana din cauza sistemului imunitar slabit. Doar in acest caz este utila administrarea antibioticelor. Va puteti trata si cu Septogal, pentru ca uleiurile volatile de menta, pin, mentol si lactoferina sunt eficiente in infectiile bacteriene, fungice sau virale cu localizare bucofaringiana", explica imunologul.
Sursa: ZiarulRing.ro

Trebuie sa invatam sa facem diferenta intre o raceala, o viroza respiratorie si o gripa si, mai ales, care sunt remediile prin care putem lupta impotriva lor. Care este diferenta intre aceste afectiuni "O simpla raceala se va manifesta pe parcursul intregului an, cu precadere vara. În schimb, gripa apare mai mult in perioada noiembrie-februarie, cand sistemul imunitar este mai vulnerabil din cauza schimbarilor bruste de temperatura. 

Virozele respiratorii se transmit in special prin contactul direct sau indirect cu persoana contaminata, sunt prezente tot timpul anului si depind foarte mult de imunitatea organismului", explica dr.

Tania Bejan, imunolog Ropharma. Simptome distincte Raceala este o infectie virala provocata, in special, de rinovirusuri ce afecteaza mucoasa nazala, sinusurile, faringele si caile respiratorii. Simptomele apar la trei zile de la infectare si se manifesta printr-o stare de disconfort, usturimi ale faringelui si rinoree. Cand infectia virala afecteaza exclusiv caile aeriene superioare prin stranut, nas infundat si secretii, vorbim despre o viroza respiratorie. 

" Gripa este cea mai periculoasa viroza respiratorie, fiind provocata de virusul gripal.
Ea se manifesta ca o infectie a plamanilor si a cailor respiratorii", spune dr. Bejan. Cu ce ne tratam Antibioticele nu sunt eficiente in raceli, gripa si viroze respiratorii decat daca exista si o infectie bacteriana asociata acestora. "Acest tip de tratament aduce mai multe efecte secundare decat beneficii. Cand organismul lupta cu o afectiune virala, se poate instala si o suprainfectie bacteriana din cauza sistemului imunitar slabit. Doar in acest caz este utila administrarea antibioticelor.
Va puteti trata si cu Septogal, pentru ca uleiurile volatile de menta, pin, mentol si lactoferina sunt eficiente in infectiile bacteriene, fungice sau virale cu localizare bucofaringiana
", explica imunologul. 

Sursa: ZiarulRing.ro

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum trebuie ceapa depozitată corect și care este secretul pentru inelele perfecte de ceapă

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies