Gustul deosebit depinde de mai multi factori, de la compozitia pasunilor unde sunt duse oile, pana la modul de preparare si pastrare.
”Branza de Sibiu este unica datorita gustului deosebit pe care il dau in primul rand compozitia floristica a pasunilor si microclimatul. Vorbim despre zona de munte, aer, modul de maturare al branzei, apa pe care o folosim, chiar si apa pe care o consuma animalul”, explica, pentru adevarul.ro, Marcel Andrei, presedinte Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu.
Caracteristica este si consistenta branzei de Sibiu, care este moale ca aluatul si se intinde asemanator untului.
Pentru a obtine cea mai buna branza, conditiile de igiena sunt esentiale. Apoi, conteaza foarte mult si modul de prelucrare, timpul de preparare pentru o branza de calitate fiind de aproximativ 5-6 ore.
Cum eticheta de “branza de Sibiu” vinde produsul foarte bine, pe piata au aparut foarte multe produse contrafacute, ajungandu-se sa se puna eticheta de “telemea de Sibiu” pana si pe importuri din Bulgaria.
Cum stiti ca ati ales un produs autentic? “In afara de a fi gustata branza, mai trebuie luata o faramitura intre degete si, in momentul in care ea se intinde precum untul, inseamna ca este branza de calitate”, mai spune Marcel Andrei.
Sursa: Feelinglikecooking.ro
”Branza de Sibiu este unica datorita gustului deosebit pe care il dau in primul rand compozitia floristica a pasunilor si microclimatul.
Vorbim despre zona de munte, aer, modul de maturare al branzei, apa pe care o folosim, chiar si apa pe care o consuma animalul”, explica, pentru adevarul.ro, Marcel Andrei, presedinte Asociatiei Crescatorilor de Ovine din judetul Sibiu.
Caracteristica este si consistenta branzei de Sibiu, care este moale ca aluatul si se intinde asemanator untului.
Pentru a obtine cea mai buna branza, conditiile de igiena sunt esentiale.
Apoi, conteaza foarte mult si modul de prelucrare, timpul de preparare pentru o branza de calitate fiind de aproximativ 5-6 ore.
Cum eticheta de “branza de Sibiu” vinde produsul foarte bine, pe piata au aparut foarte multe produse contrafacute, ajungandu-se sa se puna eticheta de “telemea de Sibiu” pana si pe importuri din Bulgaria. Cum stiti ca ati ales un produs autentic? “In afara de a fi gustata branza, mai trebuie luata o faramitura intre degete si, in momentul in care ea se intinde precum untul, inseamna ca este branza de calitate”, mai spune Marcel Andrei.
Sursa:
Feelinglikecooking.ro Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro