Cum depistam si tratam cancerul de tiroida

Cum depistam si tratam cancerul de tiroida
Cum depistam si tratam cancerul de tiroida

Durerea din zona glandei tiroide, modificarile vocii si nodulii tiroidieni care apar sub varsta de 20 de ani sunt simptome care trebuie semnalate medicului pentru ca pot anunta un cancer tiroidian.

Conform statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, aproape 300 de mii de oameni din intreaga lume se imbolnavesc anual de cancer tiroidian. Cauzele acestei maladii nu sunt pe deplin cunoscute, insa specialistii leaga numarul mare de cazuri de mostenirea genetica si de expunerea la unele radiatii. Pentru Romania, dezastrul de la Cernobal din anii '80 a insemnat si o crestere alarmanta a numarului de imbolnaviri. Copiii de atunci, adultii de astazi, sunt cei care au un risc crescut de cancer tiroidian.

"Durerea din zona glandei tiroide, modificarile vocii si nodulii tiroidieni care apar sub varsta de 20 de ani sunt simptome care trebuie semnalate medicului pentru ca pot anunta un cancer tiroidian. De asemenea, orice umflatura din zona gatului ar trebuie sa va puna pe ganduri, acest simptom fiind inclus de specialisti pe lista semnelor care pot trada un cancer", spune prof dr. Tamer Karsidag, expert ACIBADEM in tratarea cancerului tiroidian.

Citeste mai multe aici.



Citește și:

Scăpaţi de febră cu 10 remedii naturale!

A slabit 50 de kilograme cu ceai verde! Tu nu ai slabit? Asta pentru ca nu l-ai baut CORECT

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor


Cookies