Exista studii care au demonstrat ca orice persoana spune, in medie, cate o minciuna sau doua pe zi
Cum depistezi o minciuna: la ce aspecte sa fii atenta. Exista studii care au demonstrat ca orice persoana spune, in medie, cate o minciuna sau doua pe zi, in fiecare zi. Probabil ca esti putin speriata de statistici si te intrebi de cate ori ai fost tu mintita oare de cei dragi.
Acorda atentie limbajului corporal
Exista persoane care au un autocontrol al emotiilor foarte mare si este greu sa le citesti tensiunea pe chip sau in voce.
Citeste si: Limbajul corpului. Trucuri care te vor ajuta să-l cucereşti
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Limbajul trupului când ne îndrăgostim. Semne evidente după care îți dai seama când cineva te place
- Mainile incrucisate, tinute pe solduri, ori in buzunare
- Muscarea buzelor
- O tendinta de a pastra distanta fizica
- Transpiratie excesiva
- Inrosirea obrajilor.
Atunci cand o persoana isi tine palmele la vedere si arata miscari naturale, spontane, sansele sunt foarte mari sa iti spuna adevarul.
Ramai conectata la privirea persoanei cu care vorbesti si analizeaza
Exista persoane care isi controleaza foarte bine corpul, atunci cand se angajeaza intr-o discutie. Totusi, privirea ii da de gol. Cand o persoana cauta sa inventeze o minciuna, va privi spre stanga, des. Daca insa priveste in partea superioara din dreapta, atunci mintea sa este concentrata pe ceva ce s-a intamplat in realitate. In plus, daca persoana cu care vorbesti te priveste in ochi agresiv, cel mai probabil depune efort sa te convinga de o minciuna. Si, daca evita complet privirea, atunci ascunde o minciuna uriasa.