Cum elimini mirosul neplăcut din perne și pilote. Trucul miraculos, fără spălare

cum se spala pernele
Cum se curăță pernele

Pernele, pilota și așternuturile de pe pat, reprezintă un mediu propice pentru bacterii. De multe ori, acestea au un miros neplăcut, de care ne dorim să scăpăm. Din fericire, nu este nevoie ca aceste materiale textile să fie spălate de fiecare dată când își pierd din mirosul parfumat.

Există câteva trucuri pentru ca așternuturile să aibă un miros plăcut, care să ne întâmpine de fiecare dată când ne dorim să ne relaxăm în pat, sau pe canapea.

Cum să ai perne și pilote cu miros plăcut. Ce truc trebuie folosit

trucuri spalat rufe
Care sunt trucurile pentru spălatul pernelor[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cum se prepară piureul de cartofi, gustos și cremos. Care este ingredientul secret

Fețele de pernă trebuie spălate cel puțin o dată pe săptămână, deoarece există foarte multe bacterii, care ne pot afecta organismului. Husa și pernele strâng o mulțime de praf, acarieni și piele moartă. Neîngrijirea pernelor poate avea efecte asupra pielii, producând acnee și puncte negre. Cu toate acestea, există momente când nu avem timp să le spălăm des. De asemenea, chiar dacă au fost curățate, pernele pot acumula un miros neplăcut.

Bicarbonatul de sodiu este aliatul multor gospodine, atât în ceea ce privește curățenia casei, cât și pentru uzul cosmetic. Acesta este aliatul perfect și împotriva mirosurilor neplăcute. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să scoateți fețele de pernă și, pe o suprafață plană, să presărați bicarbonat de sodiu, peste ele. Soluția trebuie lăsată să acționeze, timp de 30 de minute, iar apoi, perna trebuie aspirată. Procedura trebuie repetată, pentru ambele fețe.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Bicarbonatul de sodiu, aliatul perfect împotriva mirosurilor neplăcute

bicarbonat de sodiu pentru rufe
Care este trucul pentru așternuturi care miros frumos[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Duel între Alex Zănoagă și Alex Bobicioiu. Ce schimb de replici au avut

După tot acest proces, husele de pernă trebuie uscate, în lumina soarelui, în aer liber, sau pe balcon.

Ulterior, veți observa că materialele textile cărora le-ați aplicat acest truc, vor fi exact ca și cum tocmai le-ați scos din mașina de spălat. Bicarbonatul de sodiu absoarbe murdăria și neutralizează mirosurile.

Cum se scot petele, într-un mod rapid

 În cazul în care așternuturile au pete, trebuie folosit alt truc util. Tot ce trebuie să faceți este să să amestecați o jumătate de cană de suc de lămâie și o cană de peroxid de hidrogen, într-o găleată cu apă fierbinte.

Pilota sau perna vor fi înmuiate în această soluție, timp de o oră. După ce le clătiți foarte bine, acestea trebuie lăsate să se usuce. Totuși, este necesar să vă asigurați că nu există urme de lămâie, deoarece este fotosensibilă și îngălbenește țesăturile.

 



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Ce a declarat Alina Sorescu, despre posibilitatea unei noi relații

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies