Cum elimini toxinele din ficat după perioada de izolare la domiciliu? Iată ce recomandă un nutriţionist celebru!

Cum elimini toxinele din ficat după perioada de izolare la domiciliu? Iată ce recomandă un nutriţionist celebru!
Cum elimini toxinele din ficat după perioada de izolare la domiciliu? Iată ce recomandă un nutriţionist celebru!

Cum elimini toxinele din ficat după perioada de izolare la domiciliu! Iată ce recomandă un nutriţionist celebru!

Ficatul reprezintă sistemul principal de filtrare din organism și are multe funcții indispensabile vieții normale: sintetizează colesterolul, fosfolipidele, lipoproteinele și lipidele. De asemenea, neutralizează toxine, jucând astfel un rol important pentru sistemul imunitar.

Mâncatul în exces din perioada izolării, în special alimente cu mulți conservanți, își lasă amprenta asupra greutății, dar și a acumulării de toxine în ficat. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne dezvăluie cum ne putem detoxifia ficatul după această perioadă de stat în casă. 

 

Citeste si: Ce alimente din supermarket evităm în perioada pandemiei? Recomandările unui nutriţionist celebru!

Ceai verde

Ceaiul este considerat a fi benefic pentru sănătatea ficatului, îmbunătățind markerii din sânge. Conține catechină, un antioxidant puternic ce ajută mult funcția hepatică. Este de preferabil să folosim ceai verde în formă naturală și nu extract de ceai verde. 

 

Legume crucifere

Grupa legumelor crucifere include broccoli, conopida, varza de Bruxelles, varza și kale. Aceste legume reprezintă o sursă majoră de glutation, care declanșează enzimele de curățare de toxine ale ficatului. Consumul de legume crucifere va crește producția de glucozinolat în organism, ceea ce ajută la eliminarea carcinogenelor și a altor toxine”, spune nutriționistul Gianluca Mech.

 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Curcuma/turmeric

Pe lângă faptul că este un condiment extrem de cunoscut, turmericul este folosit în India în scopuri medicinale de secole. Curcumina este ingredientul activ din turmeric și are proprietăți biologice puternice. Acest condiment ajută enzimele care elimină toxinele și conține antioxidanți care repară celulele hepatice.

De asemenea, ajută ficatul la detoxifiere, stimulând totodată producția de bilă.

 

Citrice

În timp ce asigură, de asemenea, necesarul de vitamina C, citricele stimulează ficatul și ajută la sintetizarea toxinelor în substanțe care pot fi absorbite de apă. Grapefruitul este benefic, deoarece conține doi antioxidanți primari: naringina și naringenina. Acestea pot ajuta la protejarea ficatului prin reducerea inflamației și protejarea celulelor hepatice.

Cum elimini toxinele din ficat? "Sfecla ajută la curățarea sângelui și poate descompune deșeurile toxice pentru ca acestea să fie excretate mai repede"

 

Sfecla

Sfecla conține vitamina C și o cantitate importantă de fibre. Acestea din urmă curăță în mod natural sistemul digesiv. Mai mult decât atât, sfecla ajută la curățarea sângelui și poate descompune deșeurile toxice pentru ca acestea să fie excretate mai repede.

Stimulează fluxul biliar și activitatea enzimatică.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Usturoiul

Usturoiul este bogat în sulf, care activează enzimele hepatice ce ajută corpul să elimine toxinele. Usturoiul conține, de asemenea, cantități mari de seleniu. Seleniul este un micronutrient esențial, care s-a dovedit că ajută la creșterea naturală a nuărului de enzime antioxidante din ficat”, adaugă Gianluca Mech.

Citeste si: “ATENȚIE! Poți redeveni obez, chiar dacă ți-ai micșorat stomacul!” Anca Bejan, în dialog cu medici specialiști

Nucile

Nucile reprezintă o bună sursă de glutation, acizi grași omega-3 și aminoacidul arginină, care susține procesul natural de curățare a ficatului.

 

Ulei de măsline

Deși intră la categoria grăsimi, uleiul de măsline conține grăsimi sănătoase. Uleiurile organice presate la rece, cum ar fi cele de măsline, cânepă și semințe de in reprezintă un real sprijin deosebit pentru ficat. Acestea oferă organismului o bază lichidă care poate aspira toxinele dăunătoare din corp. S-a dovedit, de asemenea, că uleiul de măsline scade nivelul de grăsimi de la nivelul ficatului”, explică Gianluca Mech



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Părerea Biancăi despre Antoni și Rebecca: „Sunt două pietre tari. M-aș aștepta la un conflict”. Ce a spus fosta concurentă de la „Casa iubirii” despre relația lor

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies