Cum evităm infectarea cu Covid-19? Un medic dă sfaturi esenţiale de care trebuie să ţinem cont în special în aglomeraţia de pe litoral.
Creşterea alarmantă a numărului de cazuri de Covid-19 îi sperie pe români, dar cu toate acestea puţini sunt aceia care aleg să renunţe la vacanţele pe litoral, mai ales că traversăm o perioadă caniculară.
Ei bine, în urmă cu puţin timp, medicul Adrian Marinescu a tras un semnal de alarmă, precizând că este extrem de important să alegi cu mare atenţie persoanele alături de care stai la masă.
Citeste si: Răsturnare de situație! Anunțul făcut de Raed Arafat! La ce decizie a renunțat Guvernul
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
„ Constanța e, din păcate, tot o zonă roșie și în momentul în care vorbim de o zonă aglomerată, și acolo sunt zone aglomerate, cu siguranță că masca trebuie folosită ori de câte
Mai trebuie să știm ceva: contactul prelungit trebuie evitat. În momentul în care cineva trece pentru câteva secunde pe lângă mine, riscul de transmitere este minim. În momentul în care stau cu cineva la masă, probabil că stau ore. Și atunci e clar că există un risc real și la masă nu am mască. Și atunci, trebuie să fiu atent cu cine aleg să stau la masă ”, a declarat medicul Adrian Marinescu la o emisiune tv.
Ce spune reputatul medic Alexandru Rafila despre afirmaţia "Nu există Covid-19"?
Medicul Alexandru Rafila demontează teoriile conspiraţiei conform cărora Covid-19 ar fi doar o invenţie a "ocultei care conduce lumea".
Citeste si: "Nu există Covid-19" Ce spun specialiştii despre această afirmaţie periculoasă?
” Cunosc foarte, foarte multe persoane, cred că și dvs cunoașteți foarte multe persoane publice din România care au fost infectate. Din păcate, repetăm câteodată un scenariu pe care l-am mai întâlnit și în anul 2009, când a existat pandemia cu A(H1N1), așa-numita gripă porcină, când trigger-ul pentru oameni ca să se vaccineze a fost legat de evoluția tragică a bolii în cazul unei persoane cunoscute, o persoană publică.
Sunt foarte multe drame, am numeroși colegi care s-au infectat și care au trecut prin forme medii spre severe ale bolii și pentru care am fost foarte îngrijorat.
Faptul că virusul există pentru mine, ca microbiolog, este extrem de clar. Mai mult, noi, la Institutul „Matei Balș”, dar și la alte instituții, la Institutul Cantacuzino, dar și în zona privată au existat studii care au secvențiat integral genomul acestui virus să vadă dacă are „un specific” românesc, pentru că există întotdeauna această dorință de a da o notă de originalitate inclusiv