Aperitivul de baza grecesc sau sos pentru diferite mancaruri, deliciosul tzatziki se poate prepara extrem de usor acasa.
O reteta simpla de sos tratziki este oferita de Bogdan Roman, bucatarul sibian care a facut senzatie la Masterchef, pe blogul sau.
Aveti nevoie de: 2-3 castraveti obisnuiti sau un castravete tip Fabio, 200 de grame de iaurt gras (grecii folosesc iaurt de oaie sau capra), 2 graunti de usturoi, 3-4 frunze de menta, sare, piper alb dupa gust.
Mod de preparare
”Incepem cu spalarea si curatarea castravetilor si a usturoiului. Castravetele se curata de coaja daca are coaja groasa si se toaca marunt sau se rade pe razatoarea mare. Se presara sare peste castravetele tocat si se lasa 5 minute sa isi lase sucul. Dupa 5 minute, stoarcem cu putere sucul castravetilor. Castravetii storsi se pun intr-un vas si se amesteca cu iaurt, menta tocata fin, piper si sare daca mai trebuie. Optional se mai poate adauga o lingura de ulei de masline si putin suc de lamaie. Se serveste rece. Pofta mare !”, spune Bogdan Roman.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro