O reteta delicioasa de ficatei in ceapa a fost postata de Bogdan Roman, bucatarul sibian care a facut senzatie la Masterchef, pe blogul sau.
Aveti nevoie de 500 de grame de ficatei de pui, 500 de grame de ceapa, 100 de grame de unt, 3 graunti de usturoi, 200 de mililitri de vin rosu, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
”Se curata si se spala cu atentie ficateii, se verifica sa nu mai contina fierea. Se curata ceapa si se toaca julien mare.
Se pune untul intr-o cratita la foc mic si cand s-a topit, se adauga ficateii. Dupa cateva minute se adauga si ceapa si se prajesc impreuna amestecand usor din cand in cand cu grija pentru a nu sfarama ficateii. Se adauga sare, piper, vin si se mai lasa pe foc pana ce scade. Dupa ce ati oprit focul adaugati usturoiul tocat marunt. Se serveste cu garnitura piure de cartofi si salata de muraturi”, explica Bogdan Roman.
Sursa
Aveti nevoie de 500 de grame de ficatei de pui, 500 de grame de ceapa, 100 de grame de unt, 3 graunti de usturoi, 200 de mililitri de vin rosu, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare
”Se curata si se spala cu atentie ficateii, se verifica sa nu mai contina fierea.
Se curata ceapa si se toaca julien mare. Se pune untul intr-o cratita la foc mic si cand s-a topit, se adauga ficateii. Dupa cateva minute se adauga si ceapa si se prajesc impreuna amestecand usor din cand in cand cu grija pentru a nu sfarama ficateii. Se adauga sare, piper, vin si se mai lasa pe foc pana ce scade. Dupa ce ati oprit focul adaugati usturoiul tocat marunt.
Se serveste cu garnitura piure de cartofi si salata de muraturi”, explica Bogdan Roman.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro