Cum facem față capriciilor unui adolescent. „A ajuns la un punct în care îți cere independența!”

cum facem fata capriciilor unui adolescent
Cum facem față capriciilor unui adolescent

Perioada adolescenței pune deseori la încercare, răbdarea părinților. Însă știați cum puteți face față mai ușor la capriciile adolescenților?

Aflați din rândurile următoare cum se manifestă mai exact, perioada de adolescență, dar și cum puteți depăși mai ușor, atitudinea nouă a adolescenților. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

 

emisiunea consilier de vedete
Cum facem față capriciilor unui adolescent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

 

Cum se manifestă perioada de adolescență

Se pare că de această dată în emisiunea „ Consilier de Vedete ”, de pe canalul de Youtube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o altă întrebare de interes general, chiar de la Minodora, mama lui Marco, în vârstă de 12 ani.

Ce-mi doresc eu de la copilul meu, ar fi să nu ia din obrăznicia celorlalți copii pe care-i vede în clasă, respectiv în școală.

Pentru că simt niște lucruri care nu-i aparțin și nu sunt ale lui, nu face parte din casa noastră, ceea ce văd la el, ca și comportament și nu face parte din educația pe care eu și tatăl lui i-o oferim.”, a fost curiozitatea Minodorei.

minodora
Cum facem față capriciilor unui adolescent[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Începutul perioadei de adolescență reprezintă întotdeauna o provocare pentru părinți, dar și pentru copii. Cu toate acestea, gazda emisiunii „Consilier de Vedete”, Felicia Akkaya, a dezvăluit care sunt principalele nevoi ale copiilor, în această perioadă de schimbare.

Acea zbatere, acel roller coaster de emoții și sentimente va prelua corpul oricărui copil, în momentul în care se transformă și devine un mic adult.

(...) Își dorește să se maturizeze, își dorește să demonstreze că a devenit bărbat. Își dorește să se impună, e normal să aibă răbufniri, e normal să-și dorească să fie altfel și e normal să aibă acea luptă în el.

Indiferent de ce s-ar întâmpla, au nevoie de susținere, au nevoie de sprijin necondiționat, iar atunci când alunecă, pentru că vor aluneca, au nevoie de o discuție caldă, în momentul în care niciunul dintre voi nu este încărcat emoțional.”,

a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya.

Cum facem față capriciilor unui adolescent[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

 

Cum facem față capriciilor unui adolescent

Pentru a trece mai ușor prin perioada adolescenței, recomandarea psihologului Felicia Akkaya este de a urmări cu atenție evoluția copilului, astfel încât să știți când e momentul în care trebuie să setați anumite limite,

dar și cum îl puteți distrage de la momentele în care au o atitudine greșită.

Urmărește evoluția, în momentul în care trece de vârf, pentru că tu îi știi răbufnirile și îl cunoști foarte bine.  Încearcă să faci o glumă, încearcă să dezamorsezi, să îi iei gândul de la situația respectivă și să-i spui «Unde-i copilul meu? Vreau copilul meu înapoi.».

Încearcă să-l scoți din stare, să-i schimbi starea de spirit.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, dacă observi că are anumite ieșiri în public și nu-ți dorești acest lucru pentru el, poartă o discuție în care îi explici punctual care sunt limitele pe care el poate să le atingă și stabilește cu el  un cuvânt cheie  pe care doar voi doi să-l înțelegeți, acel „ buton roșu de stop ”. Punctul până la care e suficient și trebuie să se oprească. Va accepta această provocare pentru că va înțelege că-i vrei binele, pentru că te știe lângă el, te simte lângă el, ești parte din el.”, a explicat Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”.

perioada de adolescenta a copiilor
Cum facem față capriciilor unui adolescent[Sursa foto: freepik]

Citeste si: Cum convingem copiii să ducă la bun sfârșit o sarcină. „Ia-l în glumă, fă-l să conștientizeze!”

 

De ce anume are nevoie adolescentul în această perioad ă

Deși perioada adolescenței reprezintă perioada în care copilul se formează ușor, ușor și descoperă ce aparține de el și ce nu, părinții sunt cei care ar trebui să aibă mai multă răbdare și să le arate copiilor, în mod constant, că se află lângă ei, indiferent de situație.

Emoțiile pe care voi le împărtășiți, legătura pe care voi o aveți, este esențială în modul în care el se dezvoltă, dar a ajuns la un punct în care îți cere independența, va trebui să-l lași să fie cu el, pentru că acum își fixează cine va fi, cine-și dorește să fie, cum își dorește să fie. Are nevoie de acest timp fizic, singur, deci nu intra peste el.

Răbdare, pentru că adolescența este aceeași la orice generație, și susținere. Acea susținere necondiționată, pentru că singurul lucru pe care-l primește de la noi, este acea idee că orice s-ar întâmpla, iubirea este una, este acolo și dacă te supără, și dacă te dezamăgește, de iubit îl vei iubi în continuare. Că poate face mai multe, că poate face mai bine, sunt lucruri care vin pe măsură ce își dorește să te mulțumească tocmai pentru că știe că ești acolo indiferent de orice.”, a spus Felicia Akkaya.

felicia akkaya
Cum facem față capriciilor unui adolescent[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies