Blatul de tort din biscuiți pisați este cel mai la îndemână blat, atunci când vreți să preparați un desert festiv rapid și simplu.
Dacă vă doriți să preparați un tort de casă, dar nu știți sau nu aveți timp să faceți un blat de pandișpan, încercați rețeta de blat de tort din biscuiți. Pe cât de simplu este de preparat, pe atât de gustos va ieși.
Blatul de tort din biscuiți, simplu și rapid
Citeste si: NOTEAZĂ: Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni
Citeste si: CITEȘTE: Cum se face prăjitura PANNA COTTA. Ingrediente și mod de preparare
Atunci când vreți să faceți un desert rapid, dar care să fie fin, sofisticat și delicios, în același timp, un tort este varianta ideală.
Și nu ne referim la tortul clasic, care are blat de pandișpan, ci la un tort mai simplu.
Aveți nevoie doar de unt și biscuiți și apoi puneți-vă imaginația la treabă. Astăzi vă învățăm cum să preparați cel mai simplu blat de biscuiți, peste care veți pune cremă de iaurt și sos de caramel.
Sună bine, nu-i așa? Bineînțeles că puteți înlocui sosul de caramel cu unul din fructe, în funcție de preferințele fiecăruia.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente pentru blatul din biscuiți:
- 200 gr biscuiți simpli sau digestivi
- 150 gr unt nesărat, cât mai gras
- 100 gr nuci
- 100 gr migdale
Ingrediente pentru cremă:
- 250 ml iaurt
- 250 ml smântână dulce pentru frișcă
- 100 gr zahăr pudră
- 20 gr gelatină granule
Ingrediente pentru sosul caramel:
- 200 gr zahăr
- 50 gr unt nesărat
- 200 ml smântână dulce pentru frișcă
Ingrediente pentru decor:
- 50 gr nuci
- 50 gr migdale
Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de bombe cu vișine. Nu necesită coacere
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Cum se prepară blatul de tort din biscuiți
Dacă vreți să folosiți migdale și nuci în prepararea blatului, acestea trebuie coapte puțin înainte. Puteți face blatul fără aceste două ingrediente, dar nu va avea aceeași savoare.
După ce s-au rumenit, nucile și migdalele se pun în robotul de bucătărie, împreună cu biscuiții, și se pisează, dar nu foarte fin. Ideal este să se simtă bucățelele de nuci și migdale.
Apoi adăugați untul moale, topit, peste amestecul de biscuiți și nuci cu migdale și amestecați bine.
Blatul astfel obținut se pune într-o formă rotundă, cu pereții detașabili, și se nivelează bine cu degetele. Apoi băgați forma în frigider, până veți prepara crema și sosul.
Pentru sosul de caramel, amestecați untul cu zahărul și puneți pe foc, până când zahărul se va carameliza. Aveți grijă să amestecați și să nu-l lăsați mult pe foc, pentru că riscați ca zahărul să se ardă și să devină amar. Apoi adăugați smântâna dulce pentru frișcă, amestecați și puneți din nou pe foc mic, ca să se dizolve caramelul. Lăsați sosul să se răcească și apucați-vă de pregătit crema.
Smântâna dulce se mixează până devine o cremă tare. Apoi adăugați iaurtul și zahărul pudră și mixați bine. Puneți în această compoziție și două linguri din sosul caramel și omogenizați.
Preparați gelatina, conform instrucțiunilor de pe plic, și apoi o adăugați rece în crema de smântână și iaurt. Crema se toarnă peste blatul de biscuiți, se nivelează și se dă iar la rece, ca să se întărească.
Apoi desprindeți cu grijă pereții detașabili și turnați deasupra tortului sosul de caramel. Ornați desertul cu nuci și migdale prăjite. Lasati tortul in frigider, pana in momentul in care il veti servi.