Compoziția pentru brioșe iese senzațională, dacă știți câteva trucuri. Noi vă spunem tot ce trebuie să aflați despre acest desert, ca să nu dați greș.
Brioșele se fac imediat, sunt pufoase, aromate și le puteți prepara în diferite moduri. Pot fi servite dimineața, la micul dejun sau ca și gustare sănătoasă între mese.
Secretul celei mai bune compoziții pentru brioșe
Dacă vreți să preparați ceva dulce, fără prea multe calorii și fără să stați o eternitate în bucătărie, încercați cea mai simplă rețetă de brioșe.
Nu contează cu ce alegeți să le preparați, cu fructe, cu fulgi de ciocolată sau simple.
Aluatul pentru muffins, așa cum mai sunt cunoscute brioșele, se face în doar 10 minute. Secretul celor mai pufoase și aromate brioșe este acela că ouăle se folosesc întregi, nu se separă, iar uleiul se pune exact ca la maioneză, în fir subțire.
De asemenea, folosiți cât mai multe esențe sau coajă rasă de portocală sau de lămâie.
Ingrediente pentru aluatul de brioșe:
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
- 3 ouă
- 150 gr de zahăr
- un plic de zahăr vanilat
- 75 de ml. de ulei
- o ceașcă și jumătate de făină
- o linguriță de praf de copt
Ingrediente pentru umplutură și pentru ornat:
- bucățele de ciocolată
- coajă de portocală confiată
- mure sau afine
- zahăr pudră
Cum se prepară brioșele
Într-un castron mai adânc, puneți ouăle întregi, zahărul și zahărul vanilat și mixați totul, până veți obține o cremă mai grosuță.
După aceea, începeți să adăugați uleiul, puțin câte puțin, exact la fel cum procedați atunci când faceți maioneza.
În acest timp, mixați în continuare, până când tot uleiul va fi încorporat în compoziție.La final, puneți făina, treptat, în timp ce amestecați în continuare, ca să nu se formeze cocoloașe. Adăugați și praful de copt și omogenizați.
Ultimele se adaugă esențele: puneți esență de vanilie, coajă de portocală confiată sau chiar fulgi de ciocolată, dacă nu vreți să preparați brioșe simple.
Dacă le faceți cu fructe, acum este momentul să le puneți în aluat. Puteți adăuga și stafide, dacă vă plac.
Amestecați foarte bine în compoziție, iar apoi turnați-o în formele speciale de brioșe.
Aveți grijă să nu umpleți formele, pentru că brioșele vor crește destul de mult în cuptor. Băgați tava cu brioșe în cuptorul preîncălzit și lăsați-o cel puțin 20 de minute.
Faceți testul cu scobitoarea, înainte să scoateți brioșele din cuptor. Se pot servi simple sau le puteți pudra cu zahăr.
Dacă vreți ceva mai sofisticat și cu un aspect comercial, puteți prepara o glazură pentru brioșe. Topiți la bain marie puțină ciocolată neagră sau un amestec de ciocolată neagră și ciocolată albă.
Apoi turnați ușor glazura pe fiecare brioșă în parte.