Cum sa faci o omleta ca la carte? Iata ce sfaturi dau expertii pentu un preparat impecabil si delicios.
1. Ouale trebuie sa fie batute bine, cu forta. Astfel, omleta va prinde aer si va capata volum. Amesteca-le chiar inainte de a le pune in tigaie.
2. Bate ouale fara sa pui smantana sau branza. Adauga-le, omleta nu va capata acea textura pufoasa, cum s-ar crede, din contra! Oul se va separa de lactate, iar in final vei obtine o omleta apoasa, dar arsa. Smantana sau branza crema se adauga numai dupa ce se stinge focul.
3. Omleta nu trebuie sa stea prea mult pe foc. In tigaia de pe aragaz cu putin timp inainte de a fi gata. Procedeul va continua si fara flacara.
5. Pentru rezultate garantate, nu amesteca ompleta cu furculita! Alege o spatula de silicon, rezista la caldura, o lingura de lemn sau bete chinezesti.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro