Vreți să faceți cea mai bună omletă țărănească? Noi vă dezvăluim rețeta potrivită, care o să vă ajute să preparați un mic dejun perfect, cu minimum de efort.
De câte ori nu ați auzit că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei? Dacă vreți să mâncați ceva gustos, care să vă țină de foame câteva ore bune, preparați o omletă țărănească, simplă și rapidă.
Omleta țărănească, perfectă pentru micul dejun
Multe persoane sar peste micul dejun, fie din lipsă de timp, fie consideră că o cafea este suficientă. Ei bine, specialiștii susțin că acesta este un obicei nociv, care vă poate afecta sănătatea, pe termen lung.
Un alt aspect important este și acela că prima masă a zilei trebuie să conțină alimente de calitate, iar proteinele nu au cum să lipsească. Așadar, nu mai mâncați produse de patiserie pe fugă sau biscuiți, ci mai bine faceți-vă timp să vă preparați acasă o omletă gustoasă și sănătoasă.
Cea mai bună variantă este omleta țărănească. Se prepară imediat și veți avea parte de un mic dejun complet.
În plus, dacă mâncați o omletă la prima oră, nu veți mai fi tentat să ciuguliți diverse bunătăți pe parcursul zilei.
Ouăle se numără printre cele mai sănătoase alimente, sunt blânde cu silueta și au foarte multe proteine. Astfel, veți avea energie mai mult timp, pentru a rezolva treburile pe care le aveți de făcut pe parcursul zilei.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
- două ouă
- brânză sau cașcaval
- un cartof
- o ceapă
- un ardei gras
- mușchiuleț fără grăsime, cârnăciori, piept de pui afumat sau bacon
- sare
- piper
- chilli
- busuioc
- oregano
- mărar
- ulei de măsline
Cum se prepară omleta țărănească
Curățați cartoful de coajă, spălați-l și dați-l pe răzătoarea mică. Curățați și ceapa și tocați-o mărunt. Dacă folosiți și ardei gras, curățați-l și tocați-l în cubulețe. Indiferent ce fel de mezeluri folosiți, și acestea trebuie tăiate cât mai mărunt.
Într-o tigaie, puneți uleiul de măsline și adăugați cartoful ras. De asemenea, puneți în tigaie la călit și ceapa și ardeiul, dar și mușchiulețul, cârnăciorii sau bacon-ul sau combinația de mezeluri care vă plac.
Separat, într-un castron bateți bine ouăle cu o furculiță. Puneți sare, piper, chilli, busuioc și oregano. Mărarul îl tocați mărunt și îl adăugați și pe el în compoziția de ouă bătute.
La final, adăugați și brânza rasă sau cașcavalul ras și amestecați bine. Dacă vreți, puteți folosi și brânză și cașcaval. Apoi adăugați ouăle în tigaie, peste legumele călite, când acestea sunt făcute cam pe jumătate.
Lăsați omleta să se rumenească bine pe o parte, iar apoi o întoarceți pe partea cealaltă cu o paletă. Aveți grijă să nu o rupeți, ca să aveți o omletă care să arate bine pe farfurie.
Serviți omleta caldă și dacă vreți, o puteți decora cu frunze de pătrunjel. De asemenea, puteți să mai radeți deasupra brânză sau cașcaval.