Un desert delicios, care poate fi înnobilat cu fructe uscate, nuci sau migdale. Trebuie sa il incerci si tu.
Ingrediente:
1 pachet foi de plăcintă
1 kg brânză de vaci
100 g smântână
3 ouă
200 g merişoare
100 g stafide
5 linguri zahăr
4 linguri pesmet
esenţă rom
coaja rasă de la o lămâie
1 ou bătut spumă şi o jumătate de pahar de lapte, pentru uns
unt, pentru uns tava
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius.
Între timp, ouăle se bat spumă cu zahărul. Se adaugă brânza de vaci, smântâna, pesmetul, esenţa de rom şi coaja de lămâie. La final se pun merişoarele şi stafidele şi se amestecă bine.
Se pun două foi de plăcintă la baza tăvii. Se ung cu lapte şi ou, apoi se pune un strat de brânză.
Se coace 40-50 de minute, până capătă o culoare aurie. Din când în când, plăcinta se mai unge cu ou şi lapte şi, eventual, se mai înţeapă din loc în loc, dacă a început să se umfle.
Când este gata, se scoate din cuptor şi se porţionează, după preferinţă, cât este caldă. Se serveşte caldă sau rece.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro