Cea mai bună plăcintă de dovleac este cea făcută cu foi de casă. Iată rețeta perfectă, pe care dacă o faceți o dată, nu o să o mai schimbați.
Plăcinta cu dovleac este unul dintre cele mai bune deserturi de casă.
Trucuri pentru cea mai bună plăcintă de dovleac
Citeste si: CITEȘTE: Cum faci ștrudelul de mere de 100 de ori mai bun ca la patiserie. Ăsta e secretul!
Citeste si: DESCOPERĂ: Prăjitură cu mere pentru leneși. Este mai rapidă decât crezi
Dacă vă e dor de gustul și de aroma plăcintei de dovleac preparate în casă, există o singură rețetă care o să vă ajute să nu dați greș.
Trebuie să știți că sunt câteva trucuri, pe care trebuie să le respectați, ca să faceți cea mai bună plăcintă de dovleac.
În primul rând, preparați foile în casă. Cele din comerț nu se compară cu foile fragede pe care le faceți dumneavoastră. Chiar dacă este adevărat că economisiți foarte mult timp cu foi cumpărate, nu sacrificați gustul plăcintei, doar de dragul de a termina repede.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Înainte de a-l pune în plăcintă, căliți dovleacul cu zahăr și cu arome, dar doar pe jumătate. Nu îl fierbeți de tot, pentru că riscați să se transforme în piure.
Pentru o plăcintă aromată, folosiți vanilie, scorțișoară și nucșoară. La final, foaia de plăcintă trebuie unsă cu lapte, înainte să o băgați în cuptor.
Ingrediente pentru umplutura de dovleac:
- 800 g dovleac dat pe răzătoare
- 100 g zahăr
- o linguriță de scorțișoară
- o lingurita de nucșoară
- esență de vanilie
Ingrediente pentru aluatul de plăcintă cu dovleac:
- 200 ml apă
- 200 ml ulei
- un praf de sare
- făină cât cuprinde
Cum se prepară plăcinta cu dovleac
Citeste si: Rețetă de peltea de gutui. Este cel mai bun jeleu natural
Dovleacul se curăță de coajă, i se scot semințele și apoi se dă pe răzătoarea mare. Dacă vreți, puteți să-l tăiați cu un cuțit, ca să aveți bucăți mai mari de dovleac în plăcintă.
Puneți dovleacul ras într-o crăticioară, adăugați zahărul, scorțișoara, nucșoara și vanilia și lăsați pe foc mic, să se călească.
Aveți grijă să nu înmuiați dovleacul de tot. Trebuie doar să se evapore apa din el. Apoi lăsați dovleacul să se răcească.
Între timp, pregătiți foile. Într-un castron, puneți apa cu uleiul și cu un praf de sare și amestecați.
Începeți să adăugați făină, puțin câte puțin, și frământați, până când veți obține un aluat elastic, dar care nu se lipește de mâini.
Împărțiți aluatul în două părți egale și întindeți fiecare foaie cu sucitorul. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, puneți prima foaie, adăugați umplutura de dovleac și apoi așezați a doua foaie. Înțepați foaia cu o furculiță, din loc în loc, ca să nu se umfle.
Dacă vreți, ungeți foaia de deasupra cu lapte și apoi băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 30 de minute. După ce scoateți plăcinta din cuptor, o pudrați cu zahăr, o lăsați să se răcească și apoi o puteți tăia.