Aşa faci cea mai bună saramură de peşte. Este ideală pentru dezlegările la peşte din Postul Crăciunului.
INGREDIENTE
1 kg peste
sare
piper
ulei pentru prajit
Saramura
3 rosii mari
1 ardei kapia
1 ardei gras
1 morcov
1 ceapa rosie
200 ml suc de rosii
foi de dafin
1 capatana usturoi
1 crenguta cimbru
1 legatura patrujel verde
MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de peste:
Condimentam pestele (spalat) cu sare si piper, lasam
Intr-un ceaun adaugam putin ulei de masline, adaugam ceapa tocata marunt, morcovul taiat cubulete si lasam sa se caleasca putin, adaugam ardeii tocati, rosiile tocate cubulete, sucul de rosii, 1 foaie de dafin, sare, piper, crenguta de cimbru, 1 l de apa si lasam sa fiarba cca 10 min din momentul in care da in clocot.
Oprim focul, adaugam usturoiul pisat (eu l-am frecat cu putin ulei ca la mujdei), pestele prajit, amestecam si dam la cuptorul incalzit cca 5-10 min.
La final adaugam patrunjel verde.