Nu vom vorbi despre retete de cozonaci, ci va vom impartasi in schimb cateva secrete pe care doar gospodinele le stiu. Asadar, citeste in continuare daca vrei sa afli cum faci cei mai buni cozonaci.
Inainte sa pregatesti aluatul pentru cozonaci, asigura-te ca este cald in bucatarie si, mai ales, ca toate ingredientele pe care urmeaza sa le utilizezi sunt la temperatura camerei. Spre exemplu, daca folosesti oua abia scoase din frigider sau lapte rece, acestea vor impiedica aluatul cozonacului sa creasca pufos si sa se coaca uniform;
E indicat sa incalzesti putin laptele atunci cand pregatesti maiaua din drojdie, insa ai mare grija ca acesta sa nu fie fierbinte deoarece vei opari drojdia, iar aceasta isi va pierde mare parte din proprietati;
Daca iti doresti un cozonac pufos, foloseste lapte gras
Daca vrei sa sporesti si mai mult cantitatea de grasime din aluat, adauga o lingura de smantana grasa sau de untura curata;
Citeste continuarea aici.