Celebrul coniac brandy este o băutură tare, care se face prin distilarea vinului, păstrat după aceea în butoaie de stejar. Ce nu știați însă este că puteți face această băutură și acasă. Noi vă spunem rețeta și ingredientele de care aveți nevoie.
Amatorii băuturilor alcoolice tari știu cu siguranță că brandy este unul dintre coniacurile cele mai rafinate, cu o aromă mult mai tare față de cea a coniacului simplu.
Ce ingrediente îți trebuie pentru a face coniacul brandy acasă
Citeste si: DESCOPERĂ: Cum poți face bomboane Raffaello din lapte praf
Citeste si: DESCOPERĂ: 3 rețete de mâncare pe care le poți face folosind gorgonzola
Cuvântul ”cognac” vine din regiunea viticolă a Franței, care are același nume. Acesta reprezintă, de fapt, băutura învechită, pe care francezi o obțineau din distilarea vinurilor. La noi în țară, această băutură poartă numele de vinars. Deși multă lume consideră că brandy și coniac reprezintă unul și același lucru, nu este deloc adevărat.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Există o asemănare între cele două băuturi, dar coniacul este reprezentativ pentru francezi, în timp ce brandy a fost modificat, în funcție de țara în care este făcut. Coniacul se obține după ce este distilat în două etape. În schimb, brandy este distilat fără pauză.
Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă rodia
Rețetă și ingrediente Brandy
Pentru a obține celebrul coniac brandy, bineînțeles că este nevoie de un procedeu îndelungat, pe care doar cunoscătorii știu să-l ducă la bun sfârșit așa cum trebuie, pentru ca rezultatul final să fie perfect. Cu toate acestea, dacă nu vreți să dați bani pe băuturile din comerț, care pot conține și chimicale, puteți încerca să faceți acasă brandy.
Cu siguranță că nu o să iasă exact ca cel cumpărat, dar măcar veți consuma o băutură 100% naturală. Oricum, gustul este foarte apropiat de cel al coniacului brandy. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro
- 1 l alcool
- 50 gr cafea boabe
- 50 gr stafide negre
- 5 pliculețe zahăr vanilat
Rețeta perfectă pentru coniacul de casă
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să cumpărați cafea de calitate. Acest aspect este foarte important, pentru ca băutura să aibă aroma perfectă. Într-un vas puneți boabele de cafea, stafidele și zahărul vanilat. După aceea, turnați peste ele alcoolul. Dacă nu vreți să folosiți alcool din comerț, puteți pune țuică de casă.
Aceasta trebuie să aibă totuși măcar 40 de grade alcool. Compoziția trebuie lăsată la macerat pentru cel puțin 10 zile. În această perioadă, aveți grijă să agitați zilnic vasul cu băutură. După aceste 10 zile, puteți să strecurați coniacul și să-l depozitați în sticle.
Dacă vă doriți ca aroma coniacului să fie mai intensă, puteți lăsa și boabele de cafea în sticle, dar aveți grijă ca atunci când vreți să puneți în pahare să strecurați băutura înainte. Pentru ca rezultatul final să fie și mai bun, puteți folosi și coajă de lămâie sau de portocală.