Acest preparat reprezinta o varianta foarte sanatoasa si gustoasa de “rontaiala”, avand in vedere ca chips-urile din comert sunt nocive.
Ingrediente:
• ½ cartof dulce
• ½ dovlecel
• ½ radacina de telina
• 1 lingura de fulgi de drojdie inactiva
• 1 lingurita de boia dulce
• 2 linguri de ulei de masline
• 2 catei de usturoi
• marar proaspat
• sare neiodata
Mod de preparare:
Feliati foarte subtire legumele (cu ajutorul cutitului, cu razatoarea in V sau cu orice alta ustensila de bucatarie care poate face acest lucru).
“Tavaliti” feliile de legume prin amestecul facut din: drojdia inactiva, boiaua dulce, usturoiul strivit, mararul tocat marunt si uleiul de masline.
Puneti chips-urile pe o tava a deshidratorului si uscati-le 6 ore la 42 grade Celsius.
Daca nu aveti deshidrator le puteti pune intr-o tava la cuptor la cea mai mica temperatura, cu usa intredeschisa pana cand se usuca.
Puteti folosi de asemenea pentru a prepara chip-suri raw sanatoase: sfecla rosie, morcov, gulie, frunze de spanac, kale etc.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro