Guacamole este un aperitiv tradițional mexican, care conține avocado. Se face foarte repede și cu siguranță va da un aspect sofisticat meselor dumneavoastră.
Dacă tot urmează perioada sărbătorilor de iarnă, încercați o rețetă care o să vă scoată din anonimat. Pe lângă mâncărurile tradiționale românești, puneți pe masă și un aperitiv mexican. Guacamole are la bază avocado și este absolut delicios.
Guacamole, un altfel de aperitiv pentru mesele festive
Fiecare gospodină se gândește deja ce bunătăți să pună pe masa de Crăciun, ca să fie apreciată de toți cei dragi.
Noi vă propunem rețeta de guacamole, cu ajutorul căreia îi veți impresiona pe toți, cu siguranță. Acesta este un aperitiv tradițional mexican. Se prepară repede și în plus, reprezintă o variantă sănătoasă de sos.
Avocado este ingredientul principal, la care se adaugă zeamă de lămâie verde, dar și ardei gras.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente:
- un avocado
- o ceapă mică
- zeama de la o jumătate de lămâie
- sare
- piper proaspăt măcinat
- un cățel mic de usturoi
- o jumătate de ardei gras verde
- o roșie mică
- o linguriță de ulei de măsline
Cum se prepară guacamole
Guacamole va fi gata în cel mult 15 minute, așa că veți avea timp suficient să pregătiți și restul mâncărurilor pe care vreți să le puneți pe masa de Crăciun. În primul rând, aveți grijă atunci când cumpărați avocado.
Acesta trebuie să fie moale și copt foarte bine. Îl tăiați de jur împrejur, pe mijloc, după care veți desface cele două jumătăți și veți scoate sâmburele.
Pulpa din avocado se scoate cu o lingură.După aceea, o sfărâmați foarte bine cu o furculiță. Peste pasta de avocado puneți ceapa, tocată fin, ardeiul gras, tăiat în cubulețe, dar și roșia, pe care, de asemenea, trebuie să o tăiați în bucățele cât mai mici.
Pisați foarte bine usturoiul și îl adăugați peste avocado. Potriviți de sare și de piper și la final adăugați și zeama de lămâie. Amestecați bine toate aceste ingrediente.
De asemenea, puteți să turnați și o linguriță de ulei de măsline, dacă vreți ca sosul să iasă mai cremos. În cazul în care sunteți un fan al mâncărurilor picante, nu ezitați să puneți și puțin ardei iute.
Guacamole poate fi servit cu pâine prăjită, cu tacos, cu grisine sau chiar și cu chipsuri, în timp ce vă uitați la filmul preferat. De asemenea, merge foarte bine și cu paste.