Cum faci guacamole, aperitivul mexican cu avocado

Cum faci guacamole, aperitivul mexican cu avocado
Cum faci guacamole, aperitivul mexican cu avocado

Guacamole este un aperitiv tradițional mexican, care conține avocado. Se face foarte repede și cu siguranță va da un aspect sofisticat meselor dumneavoastră.

Dacă tot urmează perioada sărbătorilor de iarnă, încercați o rețetă care o să vă scoată din anonimat. Pe lângă mâncărurile tradiționale românești, puneți pe masă și un aperitiv mexican. Guacamole are la bază avocado și este absolut delicios. 

Guacamole, un altfel de aperitiv pentru mesele festive

Fiecare gospodină se gândește deja ce bunătăți să pună pe masa de Crăciun, ca să fie apreciată de toți cei dragi.

Bineînțeles că nu pot lipsi mâncărurile tradiționale românești, care aduc în casă magia sărbătorilor, dar ce-ar fi dacă încercați și altceva?

Noi vă propunem rețeta de guacamole, cu ajutorul căreia îi veți impresiona pe toți, cu siguranță. Acesta este un aperitiv tradițional mexican. Se prepară repede și în plus, reprezintă o variantă sănătoasă de sos. 

Avocado este ingredientul principal, la care se adaugă zeamă de lămâie verde, dar și ardei gras.

Bineînțeles că, în funcție de gusturile fiecăruia, puteți folosi și roșii, usturoi, ceapă sau ardei iute. 

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ingrediente:

  • un avocado 
  • o ceapă mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • un cățel mic de usturoi
  • o jumătate de ardei gras verde
  • o roșie mică
  • o linguriță de ulei de măsline

Cum se prepară guacamole

Guacamole va fi gata în cel mult 15 minute, așa că veți avea timp suficient să pregătiți și restul mâncărurilor pe care vreți să le puneți pe masa de Crăciun. În primul rând, aveți grijă atunci când cumpărați avocado. 

Acesta trebuie să fie moale și copt foarte bine. Îl tăiați de jur împrejur, pe mijloc, după care veți desface cele două jumătăți și veți scoate sâmburele.

Pulpa din avocado se scoate cu o lingură. 

După aceea, o sfărâmați foarte bine cu o furculiță. Peste pasta de avocado puneți ceapa, tocată fin, ardeiul gras, tăiat în cubulețe, dar și roșia, pe care, de asemenea, trebuie să o tăiați în bucățele cât mai mici. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Pisați foarte bine usturoiul și îl adăugați peste avocado. Potriviți de sare și de piper și la final adăugați și zeama de lămâie. Amestecați bine toate aceste ingrediente. 

De asemenea, puteți să turnați și o linguriță de ulei de măsline, dacă vreți ca sosul să iasă mai cremos. În cazul în care sunteți un fan al mâncărurilor picante, nu ezitați să puneți și puțin ardei iute. 

Guacamole poate fi servit cu pâine prăjită, cu tacos, cu grisine sau chiar și cu chipsuri, în timp ce vă uitați la filmul preferat. De asemenea, merge foarte bine și cu paste. 



Citește și:

Ce este și ce beneficii are sarea celtică

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies