Cum faci „Lapte de pasăre”. Rețeta cu care nu vei da greș

Cum faci „Lapte de pasăre”. Rețeta cu care nu vei da greș
Cum faci „Lapte de pasăre”. Rețeta cu care nu vei da greș

Laptele de pasăre este unul dintre deserturile clasice ale copilăriei noastre. Noi vă spunem rețeta cu care nu aveți cum să dați greș.

Laptele de pasăre este un desert aromat, pufos și care ne duce cu gândul la copilărie. Dacă până acum nu ați încercat să faceți această rețetă, nu este timpul trecut. Se face imediat și este un desert absolut delicios. 

Laptele de pasăre, desertul copilăriei

Acesta este unul dintre deserturile vechi, dar care nu se va demoda niciodată. Nu doar românii prepară lapte de pasăre.

La nemți, acest desert se numește ”Schneenockerl mit Kanarimilch”, la francezi ”île flottante”, la englezi ”floating island”, în timp ce vecinii noștri maghiari îl știu drept ”madártej”.

Pentru cei care nu au mâncat niciodată lapte de pasăre, denumirea îi poate băga oarecum în ceață. Pe scurt, acest desert este, de fapt, o combinație între o cremă de vanilie, o spumă și lapte.

Înainte să vă apucați de prepararea laptelui de pasăre, trebuie să știți că bulgărașii de spumă nu se gătesc la cuptor, nu se fac în forme unse cu ulei, nu se fierb în apă simplă și nici nu se vor face la microunde.

Un alt aspect important este și sosul de caramel, pe care îl puteți turna la final peste desert. Acesta îi va da o aromă deosebită. 

Haideți să vedem de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara laptele de pasăre:

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pentru crema de vanilie

  • un litru de lapte
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g de zahăr tos
  • o jumătate de lingură rasă de amidon (opțional)
  • un praf de sare
  • 3-4 plicuri de zahăr vanilat

Pentru bulgării de spumă

  • 8 albușuri
  • un praf de sare
  • 50 g zahăr tos
  • un plic de zahăr vanilat

Pentru decor

  • puțină ciocolată rasă
  • stafide 

Pentru sosul de caramel

  • 120 g zahăr tos
  • 50 g unt
  • 50 ml lapte

Cum se prepară laptele de pasăre

Laptele de pasăre va fi gata în mai puțin de o oră, așa că dacă vă grăbiți, acesta este desertul ideal. În primul rând, separați albușurile de gălbenușuri. Într-o oală, puneți laptele să fiarbă, împreună cu zahărul vanilat. Între timp, bateți albușurile spumă cu un praf de sare și cu zahărul tos. Adăugași și zahăr vanilat. 

Luați o lingură mai mare și puneți bulgărași din compoziția de albușuri în laptele fierbinte.

Aveți grijă să-i așezați ușor, nu să-i trântiți, pentru a avea o formă cât mai frumoasă. 

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: „Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a- stirilekanald.ro

Bulgărașii din spuma de albușuri trebuie lăsați aproximativ 30 de secunde pe fiecare parte. După aceea, îi scoateți pe o tavă și îi lăsați să se scurgă. 

Între timp, frecați gălbenușurile cu zahărul tos. Dacă vreți să obțineți o cremă de vanilie mai groasă, puteți adăuga și amidon. Apoi luați cu un polonic din laptele în care au fiert bulgărașii de spumă de albușuri și turnați peste gălbenușuri, în timp ce mixați. 

După ce ați terminat de pus tot laptele, compoziția trebuie lăsată să fiarbă puțin, la foc mic. Aveți grijă să nu dea în clocot și mestecați în cremă. Când este gata, sosul se strecoară printr-o sită, așa cald, după care se lasă la răcit. 

Până se răcește compoziția, pregătiți sosul de caramel. Puneți zahărul într-o cratiță, pe foc, și lăsați-l să se caramelizeze. Apoi adăugați untul și amestecați foarte bine. La final, subțiați sosul cu lapte.

Când crema de vanilie s-a răcit, o puneți în farfurii, iar peste adăugați și bulgărași de albuș. Toppingul de caramel se servește deasupra desertului. Puteți pune și ciocolată rasă sau stafide, în funcție de preferințele fiecăruia. Laptele de pasăre este mai bun la temperatura camerei. 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Cătălin Botezatu despre dress code și ce anume se poartă vara aceasta. „Nu întotdeauna ai bani să-ți cumperi.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Ion Rițiu, actorul preferat a lui Sergiu Nicolaescu a murit. Ultimele clipe din viața maestrului

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Perle amuzante de la Bacalaureat 2024. Ce au scris elevii la Română, la subiectul III, la BAC 2024

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies