Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!

Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!
Cum folosesti boabele de fasole ca medicament! Sigur nu stiai asta!

Bogata in potasiu si acid folic, fasolea este consi­derata si in zilele noastre un aliment cu proprietati ta­maduitoare.

 

1. Reumatism cronic si guta
- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora. Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.
- Peste o mana de boabe de fa­sole se toarna o cana de apa cloco­tita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se adminis­treaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Du­rata tratamentului este de mini­mum 14 zile.
2. Prevenirea formarii pietrelor la rinichi
O lingura de teci de fasole ma­run­tite si o cana de apa rece se pun pe foc.
Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.
Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.
3. Scaderea nivelului de zahar din sange
- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita.
Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.
- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita.
Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se admi­nistreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.
- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa.
Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.
Citeste mai multe aici.

1. Reumatism cronic si guta

- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora.

Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.

- Peste o mana de boabe de fa­sole se toarna o cana de apa cloco­tita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se adminis­treaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Du­rata tratamentului este de mini­mum 14 zile.

2.
Prevenirea formarii pietrelor la rinichi

O lingura de teci de fasole ma­run­tite si o cana de apa rece se pun pe foc. Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.

3. Scaderea nivelului de zahar din sange

- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita. Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.

- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita. Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se admi­nistreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.

- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa. Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.

Citeste mai multe aici.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies