Bogata in potasiu si acid folic, fasolea este considerata si in zilele noastre un aliment cu proprietati tamaduitoare.
1. Reumatism cronic si guta
- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora. Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.
- Peste o mana de boabe de fasole se toarna o cana de apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se administreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Durata tratamentului este de minimum 14 zile.
2. Prevenirea formarii pietrelor la rinichi
O lingura de teci de fasole maruntite si o cana de apa rece se pun pe foc.
Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.
Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.
3. Scaderea nivelului de zahar din sange
- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita.
Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.
- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita.
Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se administreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.
- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa.
Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.
Citeste mai multe aici.
1. Reumatism cronic si guta
- Peste o lingura de boabe uscate de fasole si o lingura de teci de fasole maruntite se toarna un litru de apa clocotita. Vasul se pune la foc, pe baie de aburi, si se fierbe timp de o ora.
Se strecoara si se consuma fierbinte, cate o jumatate de cana, de trei-patru ori pe zi, pana ce durerile reumatice dispar.
- Peste o mana de boabe de fasole se toarna o cana de apa clocotita. Se acopera si se lasa la infuzat timp de trei-patru ore. Se administreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale. Durata tratamentului este de minimum 14 zile.
2.
Prevenirea formarii pietrelor la rinichi
O lingura de teci de fasole maruntite si o cana de apa rece se pun pe foc. Dupa ce lichul incepe sa fiarba, se lasa aproximativ cinci minute. Apoi vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa laid infuzat timp de o ora si se strecoara.Se administreaza in trei reprize, inainte de masa. Tratamentul se tine timp de o luna de zile.
3. Scaderea nivelului de zahar din sange
- Intr-un vas emailat, peste patru linguri de fasole verde maruntita se toarna trei cani de apa clocotita. Se fierbe pe baie de aburi, timp de 15 minute, se trage vasul de pe foc, se acopera si se lasa la infuzat timp de aproximativ 45 de minute. Se strecoara printr-un tifon pus in doua-trei straturi. Se consuma cate trei cesti pe zi, cu o jumatate de ora inaintea meselor principale, timp de zece zile.
- Peste 15 teci de fasole galbena maruntite se toarna 200 de mililitri de apa clocotita. Se fierb timp de 15 minute la foc mic, apoi se strecoara. Se administreaza cate doua linguri, de trei ori pe zi, inaintea meselor principale, timp de doua saptamani.
- Peste 6-7 boabe de fasole (de preferat de culoare alba), se toarna 100 de mililitri de apa fiarta si racita si se lasa la macerat peste noapte. Dimineata, pe stomacul gol, se consuma boabele si se bea apa. Micul dejun se poate lua peste minimum o ora. Durata tratamentului este de sase saptamani.
Citeste mai multe aici. Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro
Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro