Sfecla rosie este un depozit de vitamine, minerale si alti nutrienti, iar folosirea ei in alimentatie are si virtuti medicale. Despre aceasta leguma se stie, printre altele, ca previne si trateaza cancerul si bolile de sange.
Sfecla rosie este un depozit de vitamine, minerale si alti nutrienti, iar folosirea ei in alimentatie are si virtuti medicale. Despre aceasta leguma se stie, printre altele, ca previne si trateaza cancerul si bolile de sange.
Curatirea sangelui, intarirea imunitatii
500 g de sfecla si 500 g de morcov se taie marunt. Peste legume se toarna apa clocotita cat sa le acopere (cu 2 degete) si se fierb pe foc mic timp de 30 de minute.
Depuneri de colesterol, constipatie
Trei litri de apa rece se toarna peste 1 kg de sfecla taiata marunt. Se adauga 6-8 crengute de urzica sau 2-3 frunze tinere de hrean. Urzica se schimba zilnic. Componentele se pun in camara, intr-un borcan. Se bea cate un pahar, de trei ori pe zi.
Dezintoxicare
Un pahar de frunze de sfecla tocate se amesteca cu un pahar de zahar si 3 litri de zer. Amestecul se pune la fermentat in loc cald, ferit de lumina, acoperit cu 3 strat uri de tifon.Dupa doua saptamani se strecoara.Se beau cate unul, apoi cate doua pahare pe zi.
Gripa, raceala
Se amesteca 300 g suc de sfecla cu 200 g suc de rosii, cu sucul dintr-o lamaie, 5 ling uri suc de ceapa, 4 crengute de menta, sare, zahar si piper negru macinat (dupa gust). Dupa 2 ore, se scoate menta si se beau cate 50 ml suc cu inghitit uri mici, intre mesele principale.
Hipertensiune
In medicina populara gasim foarte multe retete pentru reglarea tensiunii, in care ingredientul principal este sfecla. Se amesteca in parti egale suc de sfecla cu miere de albine si se beau cate 2 ling uri de trei ori pe zi.In loc de miere, puteti sa-l amestecati cu suc de paducel.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro