Cu totii stim ca porcul nu este cea mai slaba carne, iar modul de a prepara friptura de porc conteaza enorm pentru sanatatea noastra.
Carnea de porc ar fi de preferat sa nu se consume alaturi de cartofi, paste, orez, paine sau mamaliga, deoarece digestia se ingreuneaza si mai mult.
De preferat este sa se manance cu diverse alte legume si multe muraturi.
Carnea de porc la cuptor poate fi o delicateta excelenta daca stii sa o gatesti. Se poate pune bucata de carne de porc pe un pat de legume proaspete intr-un vas termorezistent, acoperit sau nu cu o folie de aluminiu. Se lasa la cuptor cat este necesar, este foarte gustos si sanatos. Pentru a mai taia din gustul gras, se condimenteaza cu mult ghimbir. Ghimbirul protejeaza stomacul si ajuta la circulatie.
Prepararea carnii de porc la wok sau pe gratar sunt alte metode mai sanatoase. In wok se poate face carnea cu legume si doar putin ulei de susan sau masline. Se taie felii cat mai subtiri si se lasa la gatit alaturi de legume si neaparat condimente mai iuti. Gratarul este o alta metoda mai buna de a prepara carnea de porc, insa nu se foloseste uleiul sau alte grasimi.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro