Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener

Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener
Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener

Multă lume întâmpină probleme în momentul în care își refac viața alături de un alt partener, iar în ecuație este inclus și un copil. Află din rândurile de mai jos cum poți gestiona relația dintre copil și actualul partener!

Cristina Trepcea, psiholog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum putem gestiona relația dintre copil și actualul partener de viață. Din spusele specialistului, pe lângă suferința  pe care o trăiesc cele două persoane care hotărăsc să se despartă, copiii sunt cei care suferă foarte mult, deoarece aceștia trăiesc cu senzația că absolut tot ce se întâmplă este din cauza lor. Astfel, când cei mici văd părinții triști, vor crede că ei sunt de vină.

Însă, pe măsură ce cresc, respectiva convingere a vinovăției pentru ceea ce li se întâmplă părinților este cumva umbrită, dar va rămâne veșnic acolo.

”În momentul în care lucrurile încep să șchioapete, dacă în timpul ăsta au apărut copiii, felul în care relația se rupe și tratamentul emoțional la care sunt supuși copiii, arată de foarte multe ori aceste găuri din motivația care i-a făcut pe cei doi să se căsătorească, și până la urmă să aibă copii. Dincolo de suferința debilitantă pe care o trăiesc cei doi parteneri, copiii sunt cei care suferă extraordinar de tare. În primul rând, pentru că, copiii au un fel de sindrom al atotputernicirii, ei au senzația că absolut tot ce se întâmplă pe lumea asta este datorită lor sau din cauza lor.

Motiv pentru care, atunci când părinții sunt triști ei cred că aceștia sunt de vină, chiar dacă atunci când sunt mici asta este tot ceea ce simt, însă pe măsură ce cresc, această convingere a vinovăției pentru ceea ce li se întâmplă părinților este cumva umbrită sau cumva trecută la un plan mai subconștient, dar ea rămâne acolo”, a spus specialistul.

Citește și: Cum să evite mamele anxietatea la copii. Ce sfaturi oferă specialistul?

Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener

În momentul în care părintele iese dintr-o relație amoroasă, trebuie să fie conștient de faptul că fiecare lucru are nevoie de timp: timp de vindecare, de conștientizare, timp pentru autocunoaștere și pentru a pune cap la cap tot ceea ce s-a întâmplat. Astfel, în momentul în care acesta cunoaște o nouă persoană și a trecut un timp rezonabil, au trecut împreună prin diverse dificultăți și situații, acela este momentul oportun în care pot să pună în aplicare un plan de întâlnire între copil și actualul partener de viață.

”Cel mai important element în toată ecuația asta este timpul, atât pentru mine care am ieșit dintr-o relație, timpul este cel care o să mă asigure pe mine că eu în momentul asta sunt beată de dragoste, și am impresia că mi-am întâlnit jumătatea. Dacă a trecut un timp rezonabil în care eu am trecut împreună cu noul meu partener prin niște dificultăți, ăla este momentul în care pot să-mi pun serios problema că îi prezint copilului meu partenerul”, a mai menționat aceasta.

Citește și: Iubirea este esențială pentru sănatate

Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener[Sursa foto: freepik]

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

De asemenea, este bine de reținut faptul că cel mic va simți întotdeauna când are loc o schimbare de acest fel în viața părintelui său. Dacă acesta va fi mințit în legătură cu asta, copilul va crede și va deveni descurajat în legătură cu instinctele și cu intuiția sa. În acest fel, se poate crea foarte ușor o problemă în încrederea de sine a copilului. Cu alte cuvinte, părinții trebuie să se conecteze la felul în care cel mic a trăit problemele dintre părinți și despărțirea acestora.

”Mami trebuie să înțeleagă că cel mic știe deja, copiii simte totul. Așa că, să minți copilul este o mare tâmpenie pentru că, dacă copilul simte ceva și tu îi spui altceva, el te va crede pe tine și se va descuraja în legătura cu propriile lui instincte, cu intuiția lui. Astfel, tu vei fi responsabil de o pagubă în încrederea de sine a copilului tău. (...) Părinții trebuie să se conecteze la felul în care copilul a trăit, în primul rând, problemele dintre părinți și în al doilea rând, despărțirea lor. Atunci când este vorba de un copil mic care trebuie sa fie lăsat, într-o oarecare măsură, in grija sau el va trebui să se lase puțin în grija altui adult.

Confuzia asta putea să fie foarte mare, pericolul pe care el îl simte sa fie mai mare decât pericolul pe care îl simte un adolescent”, a încheiat psihologul.

Cum gestionăm relația dintre copil și actualul partener[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Sfaturi pentru e evita infidelitatea. Ce trebuie să știe femeile despre problemele de cuplu

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies