Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener

Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener
Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener

Află din rândurile următoare cum trebuie să gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener.

În zilele noastre oamenii și mai ales femeile ajunse la maturitate se confruntă cu o presiune uriașă din partea societății de a-și găsi un partener, a-și face o relație stabilă, a se căsători și a da naștere unui copil. Această presiune pe care atât familia, cât și societatea o pune pe noi, constituie un comportament toxic care poate să ne afecteze buna noastră dezvoltare emoțională și ne face să fim în relații cu parteneri nepotriviți, care la un moment dat o să eșueze, doar de dragul de a fi într-o relație.

În cadrul unei emisiuni, doamna doctor Gabriela Saulea, trainer și consilier după divorț, a vorbit despre presiunea de a avea un partener și care sunt soluțiile pentru a ne adapta situațiilor în care ne simțim presați de cei din jur.

Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener

Citește și: O femeie și un bărbat nu se întâlnesc întâmplător. Specialiștii consideră că îi unesc același tip de traumă

Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener
Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener[Sursa foto: pexels]

Această presiune din păcate este inevitabilă pentru că oricât de mult am vrea noi să nu ne afecteze, la un moment dat intervine un factor extern și ne face să ne gândim că avem o vârstă și încă nu excelăm din punct de vedere sentimental. Potrivit specialistului în domeniu, cea mai bună modalitate prin intermediul căreia putem să gestionăm această presiune este să ne adaptăm la ea și să realizăm că nu suntem singurii care încă nu și-au găsit sufletul pereche.

Din contră, potrivit unor studii, numărul persoanelor singure este aproape direct proporțional cu numărul persoanelor care se află într-o relație.

 „ Până la urmă, presiunea există, nu ai cum să scapi de ea. În schimb, ce putem face este să ne adaptăm la ea. Prima soluție este să gândim puțin de unde vine această presiune și ce putem să facem cu ea. Trebuie să fim conștienți că nu este de la noi, e de la ce se întâmplă în jurul nostru .”, spune specialistul în domeniu

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Ce trebuie să facem atunci când apare presiunea interioară

Citește și: Iubirea este esențială pentru sănatate

Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener
Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener[Sursa foto: pexels]

Dacă presiunea pe care o pune societatea asupra noastră este puțin mai ușor de gestionat pentru că la un moment dat ajunge să nu ne mai intereseze ce zic ceilalți, atunci când apare presiunea interioară, lucrurile devin puțin mai complicate pentru că deși excelăm pe celelalte planuri, ni se pare că nu suntem suficient de buni dacă nu suntem într-o relație.

Iar atunci, potrivit specialistului în domeniu, apare tendința de a intra într-o relație cu o persoană nepotrivită doar pentru a ne potoli această presiune interioară.

« Omul clar nu este făcut să fie singur. Acum, cu cine trebuie să fie, este o discuție mai complicată. Nu este o formă care este lăsată și să zici că așa trebuie să fie. Este o discuție mult prea amplă, dar ce e clar este că avem nevoie să fim înconjurați de oameni.

Poți să te grăbești în prima relație care îți iese în cale doar ca să fii „în rând cu lumea” sau poți să mai aștepți până să ai acea relație care să ducă în direcția pe care tu ți-o dorești .», explică specialistul în domeniu.

Acest comportament este însă unul greșit pentru că o astfel de relație care este construită doar de dragul de a exista nu va dura niciodată la nesfârșit, iar noi vom ajunge să fim mai nefericiți în acea relație decât dacă am fi fost singuri.

Citește și: Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii"| Foto- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener
Cum gestionezi presiunea de a-ți găsi un partener[Sursa foto: pexels]

Astfel, cel mai indicat lucru pe care îl putem face într-o astfel de situație este să folosim singurătatea în folosul nostru, ca un aliat, ci nu ca un dușman.

Tu ai impresia că ai eșuat și atunci te izolezi, intri într-o depresie, într-o anxietate. Perioada aceasta în care suntem în contact cu emoțiile noastre putem să o folosim ca o perioadă de creștere. Singurătatea, chiar dacă multă lume se ferește de singurătate și fac orice să nu fie singuri, singurătatea este un loc de creștere, e un loc în care să te cunoști, să analizezi ce ai făcut bine, este un loc în care să îți onorezi succesul .”, a spus specialistul în domeniu.  

 



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Părinții și socrii influențează viața de cuplu?

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Erdal Küçükkömürcü, actorul care joacă rolul Erman Arsen în serialul „Tablou de familie”, un soț devotat și un tată exemplar! Iată ce familie frumoasă are celebrul actor

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies