Aflați din rândurile următoare cum trebuie să procedați atunci când copilul își pune întrebări cu privire la existența lui Moș Crăciun.
Crăciunul se aproprie cu pași repezi și odată cu acesta, un bătrânel drăguț cu barbă albă, într-o sanie trasă de reni este pe cale să viziteze casele copiilor, lăsându-le câte un dar. Aceasta este cea mai frumoasă poveste din toate timpurile, care indiferent de vârstă ne umple sufletul de fericire.
Bineînțeles, cu cât crezi mai mult în ea, cu atât povestea prinde viață și te face să crezi că într-adevăr magia există.
Adesea părinții se confruntă cu o situație problematică în aproprierea Crăciunului, mai ales atunci când copiii încep să crească și să ia contact cu alți copii mai mari sau cu mai multă informație din exterior.
În cadrul emisiunii „ Consilier de vedete ”, difuzată pe canalul de YouTube WOWnews, psihologul Felicia Akkaya a oferit câteva sfaturi părinților care sunt nevoiți să le explice copiilor că Moș
„ Este o întrebare pe care toți o avem la un moment dat pe buze. Cu cât se apropie de o vârstă mai mare, cu cât interacțiunea lui cu alți copii este mai puternică, cu atât vin și întrebările .”, a precizat specialistul în domeniu.
Aflați în continuarea articolului ce este de făcut în această situație și cum puteți să prelungiți magia sărbătorilor de iarnă cât mai mult timp pentru copii.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ce faci atunci când copilul se îndoiește de existența lui Moș Crăciun
Citește și: Cum ne motivăm copilul să meargă cu drag la școală
Specialistul în domeniu ne sfătuiește să încercăm din răsputeri să păstrăm cât mai mult timp povestea cu Moș Crăciun. Copiii au nevoie de această magie care le încălzește sufletele și le
umple inima de bucurie în fiecare an și este de datoria părinților să facă în așa fel încât această magie să nu fie spulberată.„ Este acel miraj de care avem nevoie, acea magie care ne poartă să facem lucruri extraordinare, care ne determină să credem că putem muta munții, iar mai târziu în viață, copiii noștri deveniți adulți, dacă au încredere în ei, dacă au încredere că pot face ceva, sunt dispuși să lucreze de 10 ori mai mult ca să obțină acel ceva.
Cum îi explicăm copilului cine este, de fapt, Moș Crăciun
Citește și: Câte jucării le luăm copiilor
Bineînțeles că vine un moment în care, indiferent de eforturile depuse de părinți, copilul nu mai crede în Moș Crăciun. Chiar și atunci, important este ca părinții să reușească să implementeze în sufletele copiilor toate valorile pozitive ale poveștii de Crăciun.
Așadar, vorbiți-le copiilor despre bunătatea lui Moș Crăciun și cât de important este ca așa cum acest personaj iluzoriu i-a făcut de-a lungul timpului să fie fericiți, așa trebuie să împartă și ei la rândul lor fericire în sufletele celor din jur.
De asemenea, încercați să prelungiți pe cât posibil momentul adevărului pentru că odată cu aflarea acestuia, mai ales la o vârstă fragedă, dezamăgirea va fi mare.
„ Evident că până la urmă vor ajunge să vadă în Moș Crăciun o recompensă a unei perioade și nu neapărat că au fost cuminți sau mai puțin cuminți, ci a unei situații. Cu cât cresc mai mult în vârstă, cu atât știu că e bine să păstreze magia, chiar dacă aceasta nu mai este reală. Cu cât sunt mai mici când află acest lucru, cu atât dezamăgirea este mai mare .”, a explicat specialistul în domeniu.