Cum îl convingi să meargă la terapie. Recâștigă încrederea în partener după o aventură și construiește o legătură mai puternică!

cum il convingi sa mearga la terapie
Cum îl convingi să meargă la terapie

În ultima perioadă, ședințele de terapie au devenit din ce în ce mai răspândite, iar conceptul de psihologie este din ce în ce mai normalizat, chiar și în societatea românească.

Studiile arată că terapia psihologică ne face să avem o viață mai bună în general, având relații mai sănătoase și o inteligență emoțională mai mare.

Ce beneficii oferă un proces terapeutic

la ce te ajuta un psiholog
La ce te ajută un psiholog[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce este hărțuirea și violența domestică. Cum se pot apăra femeile

Psihoterapia este o ramură a medicinei mentale ce a apărut cu mult timp în urmă, însă abia de câțiva ani a devenit din ce în ce mai normalizată și în România.

Din ce în ce mai multe persoane apelează la un terapeut, indiferent de vârstă sau context social. Este foarte important să găsești un psiholog potrivit pentru tine, cu care să rezonezi și cu care să comunici eficient, fără bariere și inhibiții. În acest mod, șansele să îți rezolvi problema sau pur și simplu să te simți mai bine emoțional, vor crește în mod cert.

Terapia ne ajută să învingem traumele trecutului

Un psiholog ne ajută să înțelegem cum traumele din copilărie sau cele de pe parcursul vieții, ne-au afectat comportamentul și gândurile de zi cu zi. Evenimentele din trecut, fie ele chiar și mai puțin însemnate, ne pot afecta modul de a fi, de a acționa în fiecare zi și de a avea o comunicare cu cei din jur. Multe probleme din viața de adult provin din copilărie, din relația cu părinții sau din situația în care am crescut.

Discuțiile cu un terapeut ne pot ajuta să înțelegem cum o problemă din copilărie, fie că vorbim de abuz, abandon sau divorțul părinților, ne poate afecta întreaga viață. Tratând aceste traume, viața de zi cu zi devine mult mai bună.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cunoașterea de sine

de ce sa mergi la psihoterapeut
De ce să mergi la psihoterapeut[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ce trebuie să facă o femeie când primește semnale mixte de la un bărbat

Conversația cu un psiholog ne ajută să înțelegem mai bine propria persoană, aflând lucruri noi despre tine. Terapia psihologică te va ajuta să descoperi ceea ce crezi despre tine, ceea ce știu restul despre tine, dar și ceea ce îți dorești tu să cunoască ceilalți despre tine.

În acest mod, vei realiza care sunt anumite aspecte din personalitatea ta, de care nu știai. De asemenea, o astfel de terapie ne va ajuta să corelăm un eveniment din viața noastră, cu reacțiile și comportamentul nostru.

Îmbunătățirea relațiilor

Unul dintre scopurile principale ale terapiei este îmbunătățirea relațiilor de orice fel, fie că vorbim de cele de dragoste, de prietenie, de muncă, sau chiar de familie.

Un psiholog te va ghida către o înțelegere mai clară a diferitor situații la care ești expus. Cu timpul, vei învăța cum să gestionezi diferite situații, cum să comunici mai bine și ce schimbări să faci, pentru a te simți mai bine atât personal, cât și în diverse relații.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Învingerea temerilor

Cu toții aveam diferite frici, în funcție de experiența din viață, fie că vorbim de abandon, singurătate, eșec profesional și altele. Discuțiile consecvente cu terapeutul te vor face să înțelegi de unde provin aceste frici în mintea ta, dar te vor ghida și către rezolvarea lor.

 Cum îl convingi pe iubitul tău să meargă la terapie

beneficiile terapiei
Beneficiile terapiei[Sursa foto: Freepik]

Este foarte benefic ca ambii parteneri să meargă la terapie, deoarece relația de cuplu se va îmbunătăți. În cazul în care iubitul tău este reticient când vine vorba de acest subiect, îi poți propune terapia în cuplu, fiindcă se poate simți mai în largul său, dacă ești și tu acolo. După ceva timp, sunt șanse să vadă efectele pozitive și să își dorească să urmeze o astfel de terapie și individual. Este esențial ca el să înțeleagă cum un psiholog îi poate schimba viața în bine și cum se poate dezvolta prin aceste conversații.

 



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

De ce pleacă un bărbat dintr-o relație. „Și bărbatul simte”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies