Cum îngrijim câinii cu blană lungă. “Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea.”

Cum îngrijim câinii cu blană lungă. “Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea.”
Cum îngrijim câinii cu blană lungă

Câinele îngrijit corespunzător nu doar că arată bine, ci se și simte minunat în pielea lui. Aflați din rândurile de mai jos cum se îngrijește cu succes câinele cu blană lungă!

Mihaela Hamza, groomer, a fost invitată în cadrul unei emisiuni TV pentru a vorbi despre cum trebuie să îngrijim câinii cu blană lungă. Aceasta este de părere că fiecare câine ar trebui să aibă o rutină de îngrijire, mai ales în momentul în care blăniță devine mai lungă. Blăniță lunga este de obicei predispusă încâlcirii, așadar, este nevoie de un periaj mai des.

“Orice cățel, indiferent de blăniță, trebuie să aibă o rutină de îngrijire.

Cu cât este mai lungă blăniță, cu atât este mai dificil de întreținut. O blăniță lungă este predispusă încâlcirii, și atunci și periajul trebuie să fie mai des”, a spus specialista.

De câte ori pe săptămâna este recomandat periajul câinilor cu blană lungă

Câinii pot fi periați zilnic, mai ales în perioada de năpârlire, unde lasă destul de mult păr în casă.

Pentru periajul blăniței, este recomandat să se folosească un furminator. Acest accesoriu se pune în poziție perpendiculară, și se aplică o presiune mică pentru a trage părul. Totodată, periile de tip mănușă nu ajută foarte mult, deoarece nu scoate toată cantitatea de blană moartă, fiind mai mult pentru masaj, însă furminatorul este ideal pentru acest lucru.

“Dacă am reuși zilnic, ar fi minunat. Mai ales că sunt în perioada de năpârlire, unde lasă destul de mult păr în casă.

Pentru periaj, putem folosi un furminator, sunt de mai multe tipuri: pentru blăniță scurtă care nu năpârlește, mai lungă care năpârlește, dublă, de diferite dimensiuni. Furminatorul se pune în poziție perpendiculară, nu se apasă foarte tare, și tragem. Să fie o presiune mică pentru a trage. (…) Periile mănușă nu ajută foarte mult, deoarece nu scoate toată cantitatea de blană moartă, e mai mult pentru masaj, scoate și ea o părticică, însă furminatorul este special pentru a scoate tot sub părul”,
a mai spus ea.

Citește și: Ce trebuie să știi daca vrei să adopți un animal de companie

Cum îngrijim câinii cu blană lungă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre rasa de pisică Norvegiană de Pădure

Câinele cu blană lungă trebuie dus la salon

Fiecare câine cu blană lungă trebuie să beneficieze de o rutină la salon.

Este recomandată o vizită odată la 6-8 săptămâni, în care vor avea parte de băiță, curățarea urechiușelor, tăierea unghiilor, și o mască de hidratare foarte importantă, care ajută la năpârlire.

“Câinele trebuie să aibă o rutină și la salon. Acum, depinde de cât de des putem să ajungem, cât timp putem să alocăm acasă. De principiu, se stabilește cu proprietarul, în funcție de lucrul acesta, ideal ar fi o vizită la 6-8 săptămâni în care facem băiță, curățăm urechiușele, tăiem unghiuțele, aplicăm o mască de hidratare care este foarte importantă pentru că ajută la năpârlire”,

a menționat aceasta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre dresarea câinilor!

Cum îngrijim câinii cu blană lungă[Sursa foto: freepik]

Citește și: Tot ce trebuie sa stii despre pomeranieni: „Un pomeranian poate părăsi o canisă după vârsta de trei luni”

De asemenea, câinele poate face baie de fiecare dată când are nevoie, mai ales în momentul în care se murdărește. Însă, este important să se folosească un șampon blând, cu uz frecvent. La ceva timp, se poate folosi și un șampon conform culorii pentru a nuanța blănița.

“Nu există un maxim, facem de câte ori este nevoie. Cât timp folosim un șampon blând, care nu afectează sub nicio formă stratul lipidic al pielii, putem să îi facem dacă se murdărește. (...) Șampoanele sunt și ele împărțite în funcție de tipul de blăniță, de culoarea blăniței, dar nu le folosim la fiecare spălare, deoarece trebuie folosit un șampon blând, cu uz frecvent, iar la câteva spălări putem folosi și un șampon conform culorii ca să se nuanțeze”, a spus specialista.

Totodată, câinii de talie mare nu au nevoie de tuns, au nevoie doar de o rutină de îngrijire. Însă, câinii de talie mică trebuie tunși regulat.

“Da, aici ne referim la cățelușii de talie mică, nu la cei de talie mare care nu se tund. Ei au altă rutină de îngrijire, cum am spus mai devreme. La cei de talie mică, Bichon, Yorkshire, Terrier, Shi Tzu, se poate păstra la un Bichon Maltese o blăniță lungă, însă au nevoie de o îngrijire foarte atentă”, a mai zis ea.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre sterilizarea animalelor de companie: „Primele 10-14 zile sunt cele mai importante”

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Cum îngrijim câinii cu blană lungă[Sursa foto: freepik]

Citește și: ,,Boli virale nu ne poate da”. Părul de pisică se depune pe ficat sau pe plămâni?

Un accesoriu recomandat în timpul băiței este peria specială de cauciuc, care ajută la uniformizarea șamponului, masează, stimulează circulația sangvină pentru creșterea blăniței, și strânge blăniță moartă în timpul băiței.

“Sunt perii speciale de cauciuc, ele se folosesc în timpul băiței. Ajută să uniformizeze șamponul, sau masca, produsul cosmetic, masează, stimulează circulația sangvină pentru creșterea blăniței, și strânge și din blăniță moartă în timpul băiței”, a spus ea.

Ce riscă un câine neîngrijit

Singura soluție pentru câinii  cu blana cu un grad ridicat de încâlcire este tunsoarea, deoarece întreg procesul de descâlcire este foarte dureros pentru animale.

“Dacă s-a ajuns la un grad de încâlcire destul de avansat, singura soluție este tunsoarea, care din păcate va fi scurtă. Nu este de dorit, dar este răul cel mai puțin rău. Manopera de descâlcire este dureroasă, așa ca cel mai bine este să tundem câinele”, a încheiat aceasta.

Citește și: Ce animale de companie sunt ușor de îngrijit. Pot fi ținute și într-o garsonieră

Cum îngrijim câinii cu blană lungă[Sursa foto: unsplash]



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Pisica Norvegiană de Pădure. Origini, caracteristici și îngrijire adecvată pentru această rasă unică

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies