Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!
Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee.

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Nu exista doamnă sau domnișoară care să nu iubească fenomenalele orhidee. De la simpla floare din ghiveci, la faimoasele aranjamente florale superb decorate din florării, orhideele rămân preferatele româncelor.  

Și pe bună dreptate! Pentru iubitoarele de flori, orhideele reprezintă sublimul în materie de plante decorative de interior, atât prin ușurința îngrijirii acestora, cât și pentru diversitatea impresionantă a formelor, mărimii și culorilor.

Cu un număr foarte mare de genuri, orhideele reprezintă, fără îndoială, cea mai numeroasă grupă de plante floricole. Diversitatea mare a acestora le face ușor de integrat în orice decor, de la dormitor până la sufragerie ori balcon, acestea fiind perfecte pe post de cadouri, cât și în aranjamente florale pentru nunți și botezuri.

Citeste si: Cum sa cresti hortensia si hibiscusul acasa

Coloritul lor amplu se potrivește în orice ambient și pot fi considerate florile perfecte pentru apartament și semnifică înainte de orice, eleganță și gingășie.

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!
Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile!

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Cate tipuri de orhidee exista

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Din punct de vedere botanic, specialistul Florin Toma împarte orhideele în 3 categorii, respectiv orhidee epifite, terestre sau litofite.

Orhideele epifite sunt cele mai numeroase şi îşi au originea în zonele tropicale şi subtropicale ale globului, acolo unde se fixează pe scoarța arborilor. Orhideele terestre îşi au originea în zonele temperate din aceste areale geografice. Orhideele litofite au potențialul de a crește în soluri stâncoase, foarte sărace.

Florile orhideelor au o alcătuire specială, aceasta constând din 3 sepale identice cu aspect petaloid, 3 petale, două dintre ele fiind identice, iar ce-a de-a treia total deosebită, având forme, mărimi şi culori dintre cele mai spectaculoase.

Citeste si: Catina, regina antioxidantilor. Planta care a revolutionat medicina naturista face miracole pentru organism

Temperatura optima pentru orhidee si luminozitatea

Cum îngrijim orhideele.
Cum îngrijim orhideele.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Îngrijirea orhideelor este foarte uşoară. Ciclul orhideelor implică o perioadă de creştere vegetativă activă şi de înflorire şi o perioadă de repaus, în funcţie de specie. Orhideea poate rezista înflorită pană la 3-6 luni fără niciun fel de problemă. Dacă i se acordă îngrijirea necesară, ea poate să rămână înflorită permanent.

Necesitățile orhideelor variază în funcţie de specie, acestea fiind rezultatul condiţiilor de mediu din zonele de origine în care plantele s-au format şi au evoluat.

Astfel, în funcţie de specie, necesitățile termice se încadrează în intervalul 16–30 °C ziua şi 12–24 °C noaptea pentru sezonul cald, respectiv 13–26 °C ziua şi 10–20 °C noaptea pentru sezonul rece. În raport cu lumina, majoritatea orhideelor sunt foarte pretențioase și iubitoare de lumina, fără însă ca soarele să bată direct pe ele.

Cât costă orhideele

Când vine vorba de udare, orhideele au pretenții moderate.

Apa folosită la udat trebuie să aibă un pH ușor acid (6,0–6,5) și să aibă temperatura mediului ambiant. Pământul în care se plantează orhideele trebuie să fie cât se poate de uşor, bine drenat, întrucât acestea au nevoie de un grad de aerație la nivelul rădăcinilor ridicat.

Cum îngrijim orhideele. Sfaturi utile! Prețul unei orhidee variază intre 10 lei și 100 de lei, în funcție de unitatea comerciala din care este achiziționată, precum și în funcție de sortimentul ales.



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

Mădălin Ionescu și Cristina Șișcanu au rămas fără bani în vacanță. Ce au făcut cei doi soți în miez de noapte? „Nu sunt bancomate.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies