Sezonul rece începe să afecteze tot mai tare pielea, însă, o îngrijire corespunzătoare este crucială pentru menținerea sănătății acesteia. Află din rândurile de mai jos cum ne putem îngriji pielea în sezonul rece!
Amalia Anghel, medic primar dermato-venerolog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum ne putem îngriji pielea în sezonul rece.
Ce efecte are frigul asupra pielii
Efectele frigului asupra pielii sunt ușor sesizabile. Pielea începe să se deshidrateze și să se exfolieze, datorită unui cumul de factori precum vântul și temperaturile reduse. Dacă nu se va acționa imediat pentru a remedia senzația de exfoliere și uscăciune, lucrurile vor avansa din ce în ce mai tare.
”În perioada aceasta rece, pielea se deshidratează pentru că ne expunem unor variații foarte mari de temperatură. Prin urmare, trebuie să avem o atenție crescută asupra îngrijirii. Vântul, temperaturile reduse, toate acestea sunt un cumul de factori, astfel încât pielea noastră să o resimtă.
Citește și: Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala
Citește și: Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Cum îngrijim pielea în sezonul rece
Îngrijirea tenului în sezonul rece se poate efectua la finalul zilei prin demachiere și prin eliminarea urmelor de machiaj de peste zi, dar și a impurităților. Mai apoi, este ideal de folosit un produs de curățare, un gel care este adaptat nevoilor pielii, mai precis, pentru pielea sensibilă sau tenul seboreic.
La final, se adaugă în rutina de seară și o cremă de îngrijire sau de tratament, cu care se rămâne toată noaptea. Dimineața, rutina de îngrijire constă în spălarea tenului cu gelul de curățare, și folosirea unei creme hidratante și a factorului de protecție.”Pentru față, avem nevoie ca la finalul zilei să ne demachiem și să eliminăm urmele de machiaj de peste zi, dar și impuritățile.
Citește și: Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă
Citește și: Totul despre fiolele de înfrumusețare
Cum alegem produsele corecte pentru îngrijirea pielii
Persoanele care nu obișnuiesc să se confrunte cu probleme ale tenului, precum acneea sau rozaceea, pot găsi cu ușurință un produs corespunzător pentru îngrijirea pielii, putând cere sfatul unui farmacist. Însă, pentru persoanele cu probleme la nivelul tenului este recomandat ca, în primul rând problemele să fie diagnosticate, cu indicații de la medicul specialist, pentru ca acestea să nu se agraveze în sezonul rece. În perioada respectivă, pe lângă derivații de Vitamina A, mai exact, retinolul și produsele cu retinol, se folosește în special Vitamina C, care este antioxidantă, și care protejează pielea contra apariției petelor pigmentare. Însă, atunci când vine vorba de suplimentele orale, ele pot fi folosite, dar nu vor scuti oamenii de o alimentație sănătoasă, de o hidratare corectă, sau de un profil biologic de examinare.
”Dacă nu avem un ten cu probleme, atunci putem să ne descurcăm cu ușurință, putem să mai cerem un sfat în farmacie. Dacă avem un ten cu probleme, toate acestea trebuiesc în primul rând diagnosticate, și cu indicații de la medicul specialist, pentru că altfel ne expunem agravării în sezonul rece. În această perioadă, pe lângă derivații de Vitamina A, adică retinolul și produsele cu retinol, folosim și Vitamina C, care știm ca este antioxidantă, ne protejează de apariția petelor pigmentare. În legătură cu suplimentele orale, putem să le folosim, însă nu ne vor scuti de o alimentație sănătoasă, de o hidratare corectă, și în unele condiții de un profil biologic de examinare”, a mai menționat aceasta.
Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire
Citește și: Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice