Cum îngrijim pielea în sezonul rece

Cum îngrijim pielea în sezonul rece
Cum îngrijim pielea în sezonul rece

Sezonul rece începe să afecteze tot mai tare pielea, însă, o îngrijire corespunzătoare este crucială pentru menținerea sănătății acesteia. Află din rândurile de mai jos cum ne putem îngriji pielea în sezonul rece!

Amalia Anghel, medic primar dermato-venerolog, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV despre cum ne putem îngriji pielea în sezonul rece.

Ce efecte are frigul asupra pielii

Efectele frigului asupra pielii sunt ușor sesizabile. Pielea începe să se deshidrateze și să se exfolieze, datorită unui cumul de factori precum vântul și temperaturile reduse. Dacă nu se va acționa imediat pentru a remedia senzația de exfoliere și uscăciune, lucrurile vor avansa din ce în ce mai tare.

Mai exact, pielea poate deveni roșie, și se pot crea fisuri destul de dureroase, ce pot duce la sângerare, în cazuri extreme.

”În perioada aceasta rece, pielea se deshidratează pentru că ne expunem unor variații foarte mari de temperatură. Prin urmare, trebuie să avem o atenție crescută  asupra îngrijirii. Vântul, temperaturile reduse, toate acestea sunt un cumul de factori, astfel încât pielea noastră să o resimtă.

Pielea se usucă, se poate exfolia puțin. Dacă nu corectăm aceasta senzație de exfoliere și de uscăciune, lucrurile vor avansa, devine roșie, uneori chiar cu fisuri ce pot deveni dureroase și pot sângera”, a explicat specialista.

Citește și: Ce este alopecia? Care sunt primele semne pe care le dă boala

Cum îngrijim pielea în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ridurile marionetă, ce sunt și cum pot fi estompate

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Cum îngrijim pielea în sezonul rece

Îngrijirea tenului în sezonul rece se poate efectua   la finalul zilei prin demachiere și prin eliminarea urmelor de machiaj de peste zi, dar și a impurităților. Mai apoi, este ideal de folosit un produs de curățare, un gel care este adaptat nevoilor pielii, mai precis, pentru pielea sensibilă sau tenul seboreic.

La final, se adaugă în rutina de seară și o cremă de îngrijire sau de tratament, cu care se rămâne toată noaptea. Dimineața, rutina de îngrijire constă în spălarea tenului cu gelul de curățare, și folosirea unei creme hidratante și a factorului de protecție.

”Pentru față, avem nevoie ca la finalul zilei să ne demachiem și să eliminăm urmele de machiaj de peste zi, dar și impuritățile.

Pasul doi înseamnă un produs de curățare, un gel care este adaptat nevoilor pielii noastre, care poate să fie pentru pielea sensibila, pentru tenul seboreic, și la final, peste noapte, adăugăm această cremă de îngrijire sau de tratament cu care rămânem toată noaptea. Dimineața ne spălăm din nou cu gelul de curățare, folosim în sezonul rece o crema hidratanta și obligatoriu factorul de protecție”, a mai spus ea.

Citește și: Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă

Cum îngrijim pielea în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Citește și: Totul despre fiolele de înfrumusețare

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cum alegem produsele corecte pentru îngrijirea pielii

Persoanele care nu obișnuiesc să se confrunte cu probleme ale tenului, precum acneea sau rozaceea, pot găsi cu ușurință un produs corespunzător pentru îngrijirea pielii, putând cere sfatul unui farmacist. Însă, pentru persoanele cu probleme la nivelul tenului este recomandat ca, în primul rând problemele să fie diagnosticate, cu indicații de la medicul specialist, pentru ca acestea să nu se agraveze în sezonul rece. În perioada respectivă, pe lângă derivații de Vitamina A, mai exact, retinolul și produsele cu retinol, se folosește în special Vitamina C, care este antioxidantă, și care protejează pielea contra apariției petelor pigmentare. Însă, atunci când vine vorba de suplimentele orale, ele pot fi folosite, dar nu vor scuti oamenii de o alimentație sănătoasă, de o hidratare corectă, sau de un profil biologic de examinare.

”Dacă nu avem un ten cu probleme, atunci putem să ne descurcăm cu ușurință, putem să mai cerem un sfat în farmacie. Dacă avem un ten cu probleme, toate acestea trebuiesc în primul rând diagnosticate, și cu indicații de la medicul specialist, pentru că altfel ne expunem agravării în sezonul rece. În această perioadă, pe lângă derivații de Vitamina A, adică retinolul și produsele cu retinol, folosim și Vitamina C, care știm ca este antioxidantă, ne protejează de apariția petelor pigmentare. În legătură cu suplimentele orale, putem să le folosim, însă nu ne vor scuti de o alimentație sănătoasă, de o hidratare corectă, și în unele condiții de un profil biologic de examinare”, a mai menționat aceasta.

Citește și: Ce este acidul glicolic și cum îl introduci în rutina ta de îngrijire

Cum îngrijim pielea în sezonul rece[Sursa foto: freepik]

Citește și: Metode prin care poți rămâne tânără fără intervenții estetice



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Cum să avem o rutină de skincare cât mai corectă

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies