Cum înveți copiii despre faptele bune

Cum înveți copiii despre faptele bune
Cum înveți copiii despre faptele bune

De cele mai multe ori, copiii îi iau exemplu pe părinți, iar aceștia trebuie să îi învețe să facă bine în orice circumstanță a vieții.

Ruxandra Luca, specialist în parenting, a vorbit, în cadrul unei emisiuni TV, despre cum să îi învățăm pe copii să facă lucruri bune și să ofere ajutor din propria lor inițiativă. Părinții vor fi mereu oglinda lor și este foarte important ce fel de educație alegeți să le dați.

Citește și: Cum gestionăm relația dintre frați

Cum înveți copiii despre faptele bune
Cum înveți copiii despre faptele bune[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: De ce spun copiii minciuni. „Părinții sunt modelul copilului și ei sunt oglinda noastră”

Cum înveți copiii despre faptele bune

Din punctul de vedere al specialistului sunt lucruri care nu se învață din cărți, chiar dacă este important să îi citim copilului povești cu un mesaj frumos sau să vadă desene animate cu mesaje educative, este important ca părintele să fie oglinda lui.

„Sunt lucruri, care cred eu, nu se învață din cărți, e important să le citești povești cu mesaje frumoase, să vadă desene animate cu mesaje educative, să le spui mereu, să îi încurajezi să facă fapte bune, dar dincolo de asta contează ceea ce facem noi, ca părinți, și inclusiv felul în care vorbim despre ceilalți, felul în care ne raportam la ei, că dacă mama și tata, în casă, au impresia că sunt doar ei și că cei mici nu îi aud, se înșală, copiii aud tot ce se întâmplă în jurul lor și se inspira

din felul în care noi vorbim despre doamna învățătoare, despre doamna de la pâine, despre vecinul de la doi. Eu cred foarte mult în importanța celor 7 ani de acasă, ei sunt baza, apoi urmează școala, contează educația, ce se întâmplă la școală merge mână în mână cu ce se întâmplă acasă”, a menționat specialistul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Copiii sunt oglinda societății și este foarte important ca părinții să le explice diverse contexte care se întâmplă în jurul lor, indiferent dacă sunt negative sau pozitive, deoarece aceștia trebuie să știe și să nu treacă cu vederea.

 „E adevărat, copiii sunt oglinda noastră, a părinților, dar nu doar a noastră, cred că sunt oglinda societății, în ansamblu, iar atunci cred că este foarte important, noi, ca părinți, să le explicăm diverse contexte care au loc, ce se întâmplă în jurul lor.

Spre exemplu, se întâmplă dimineața, îi duci la școală și vezi pe drum doi șoferi care încep să se înjure. Dacă tu treci mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, copiii pot reține genul acela de comportament și îl pot folosi în te miri ce contexte, iar tu ai putea profita de aceasta ocazie explicându-le că oamenilor le era teamă, teama uneori se traduce prin astfel de reacții, este în puterea noastră să ne stăpânim emoțiile, putem să reacționăm altfel, deoarece furia și agresivitatea nu duc decât la mai multă furie și agresivitate.
E un context bun de învățate”,
a mai spus specialistul.

Citește și: Tehnici prin care comunici mai bine cu copilul tău. ,,Există un concept”

Cum înveți copiii despre faptele bune
Cum înveți copiii despre faptele bune[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: La ce risc expunem copiii dacă îi sărutăm pe gură

Ce a mai declarat specialistul despre copii

Suferința oamenilor este una reală, iar în momentul actual sunt foarte mulți care au nevoie de ajutor, iar situația refugiaților poate fi o lecție foarte bună pentru copii.

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Cei mici trebuie să știe ce se întâmplă și să îi încurajăm să facă lucruri bune, cum ar fi să doneze din jucăriile lor persoanele care au mai puțin, sau, dacă sunt adolescenți, să facă voluntariat și să ajute persoanele care au o situație mai grea.

„Singurul lucru pe care toți îl vedem este că suferința oamenilor este reală, sunt atâția oameni care la ora asta au nevoie de ajutor și atunci, putem să ne folosim de situația cumplită, actuală, pentru a o transforma într-o lecție pentru copiii noștri. Putem să îi mobilizăm și să căutăm împreună modalități prin care putem ajuta. Sigur este foarte important să donăm bani, dacă putem, dar pentru copii nu este ceva tangibil. Ca să fie o lecție pentru el îl încurajezi să doneze din jucării din hăinuțe, iar dacă este adolescent îl poți încuraja să facă voluntariat”, a mai menționat specialistul.

Citește și: Copilul tău se comportă total nepotrivit? Ce trebuie să faci în această situație?

Cum înveți copiii despre faptele bune
Cum înveți copiii despre faptele bune[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: De la ce vârstă lăsăm copiii singuri în casă. ”Ajută foarte mult să lași copiii încă de mici în excursii și în tabere.”



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cum gestionăm relația dintre frați

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies