Cum iti afecteaza sapunul pielea? Uite ce greseli faci cand il alegi

Cum iti afecteaza sapunul pielea? Uite ce greseli faci cand il alegi

Sapunul iti poate fi atat aliat, cat si dusman in lupta cu microbii.

 

Mariana Dumitrescu, medic dermatolog, a fost invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre modul in care sapunul actioneaza asupra pielii.
"Fiecare tip de sapun curata pielea. Acum depinde si de tipul de piele pe care o avem. Putem sa dezvoltam diverse reactii la sapun, de la reactii alergice pana la reactii de uscaciune extrema. Nu exista diferente intre sapunurile solide si cele lichide, doar ca cele solide tind sa usuce mai mult pielea, in timp ce in cele lichide pot fi adaugate mai multe elemente hidratante.", a spus medicul.
##VIDEO3684##
"Orice sapun ia nastere printr-o reactie de saponificare intre un acid si o baza, care de obicei este soda sau hidroxidul de potasiu. La sfarsitul reactiei chimice, cele doua se neutralizeaza, deci nu ar trebui sa existe o reactie la nivelul pielii.
 Daca un sapun spumeaza mai mult, il asociem cu un grad de uscare mai mare a pielii. Nu trebuie sa ne fie frica de sapunurile din magazin. Mai degraba ar trebui sa ne fie frica sa nu cumparam sapun.", a continuat Mariana Dumitrescu.
##VIDEO3685##
"Evitati sapunurile care contin agenti chimici pentru ca provoaca eczeme, iritatii si infertilitate. Sapunul antibacterian trebuie folosit cu prudenta pentru ca distruge si pielea, nu doar microbii. Sapunul trebuie sa contina glicerina, o substanta importanta pentru hidratarea pielii.", a concluzionat medicul.

Mariana Dumitrescu, medic dermatolog, a fost invitata in emisiunea "Draga mea prietena" de la Kanal D, unde a vorbit despre modul in care sapunul actioneaza asupra pielii.

" Fiecare tip de sapun curata pielea. Acum depinde si de tipul de piele pe care o avem. Putem sa dezvoltam diverse reactii la sapun, de la reactii alergice pana la reactii de uscaciune extrema.

Nu exista diferente intre sapunurile solide si cele lichide, doar ca cele solide tind sa usuce mai mult pielea, in timp ce in cele lichide pot fi adaugate mai multe elemente hidratante.", a spus medicul.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

##VIDEO3684##

" Orice sapun ia nastere printr-o reactie de saponificare intre un acid si o baza, care de obicei este soda sau hidroxidul de potasiu. La sfarsitul reactiei chimice, cele doua se neutralizeaza, deci nu ar trebui sa existe o reactie la nivelul pielii.  Daca un sapun spumeaza mai mult, il asociem cu un grad de uscare mai mare a pielii. Nu trebuie sa ne fie frica de sapunurile din magazin. Mai degraba ar trebui sa ne fie frica sa nu cumparam sapun.", a continuat Mariana Dumitrescu.

##VIDEO3685##

" Evitati sapunurile care contin agenti chimici pentru ca provoaca eczeme, iritatii si infertilitate. Sapunul antibacterian trebuie folosit cu prudenta pentru ca distruge si pielea, nu doar microbii. Sapunul trebuie sa contina glicerina, o substanta importanta pentru hidratarea pielii.", a concluzionat medicul.

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

VIDEO Antoni o complimentează pe Alexandra! Gagea intervine în discuție: "Mi se pare o fată cu simțul umorului, mi se pare o fată care a demonstrat că iubește!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar

Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor