Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței. Tendințe pentru vara anului 2021

Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței
Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței. Tendințe pentru vara anului 2021

Află cum ar trebui să îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței și care sunt modelele pe care trebuie să le eviți.

Ochelarii de soare sunt, fără îndoială, cele mai importante accesorii pe timp de vară. Pătrați sau rotunzi, maronii sau negri, ochelarii reprezintă punctul de interes al unul look și de aceea, femeile au dezvoltat, de-a lungul anilor, o adevărată manie pentru aceste accesorii.
Trebuie să țineți cont de faptul că o pereche de ochelari trebuie alesă în funcție de forma feței, nicidecum la întâmplare.

„De la an la an, ne aliniem tendințelor.

Dacă până acum 10 ani mulți purtau „ochelari de cal”, acum putem observa la femei tot felul de ochelari ciudați: cu diamante, aur, pietre, flori. Și bărbații au devenit mai puțin conservatori, fie mai preocupați de cum arată. Acest accesoriu – ochelarii – nu ar trebui să lipsească din garderoba accesorială a fiecărui om”, explică Cătălin Botezatu. 

 ochelari de soare în funcție de forma feței

Cum îți alegi ochelarii de soare în funcție de forma feței

1. Faţa ovală

Dacă aveți forma feței ovală, sunteți cu adevărat norocoase, întrucât aproape toate modelele de ochelari vi se vor potrivi.
Linia uniformă a bărbiei, pomeții pronunțați și structura osoasă se vor armoniza perfect în jurul oricărei perechi de ochelari, indiferent de dimensiune sau formă. Singura recomandare a specialiștilor ar fi să evitați ochelarii cu lentile foarte mari, supradimensionate.

Citeste si: DESCOPERĂ: Ce este stilul vestimentar boho chic și cum poți să îl accesorizezi perfect

2. Faţa rotundă

Dacă aveți fața rotundă, linia bărbiei rotunjită și pomeții pronunțați, iar fruntea păstrează această circularitate, formând un cerc aproape perfect, trebuie să știți că vi se potrivesc ochelarii cu ramele groase.
În ceea ce privește forma, specialiștii vă recomandă ramele triunghiulare.

Trebuie să evitați pe cât posibil ochelarii cu lentila rotundă și rame foarte deschise la culoare.

Citeste si: FASHION: Moduri de a purta eșarfa pe cap vara aceasta

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

3. Faţa pătrată

Persoanele cu fața pătrată au acea linie aproape dreaptă a bărbiei, dimensiunile feței fiind proporționate.


Specialiștii susțin că cei mai potriviți ochelari pentru persoanele cu forma feței pătrată sunt cei cu rama ovală sau rotundă.

În ceea ce privește culoarea, puteți opta pentru nuanțe puternice sau rame multicolore. Trebuie să evitați ochelarii cu rame dreptunghiulare, deschise la culoare.

Citeste si: Mario Prada și istoria casei de modă Prada


4. Faţa în formă de diamant

Dacă aveți fața în formă de diamant, înseamnă că pomeții sunt foarte pronunțați și aveți linia frunții destul de mică.
Bărbia este unghiulară și maxilarul nu foarte pronunțat.

Aceste trăsături trebuie completate cu o pereche de ochelari cu lentile neîncadrate de rame. Fața diamant nu va fi avantajată de ochelarii cu rame.

Cum îți alegi ochelarii de soare

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum să tratezi pielea arsă de soare care se decojește, potrivit unui medic dermatolog

5. Faţa în formă de inimă

Persoanele cu fața în formă de inimă au linia bărbiei ascuțită și fruntea pronunțată. Pomeții vor fi și ei la fel de pronunțați.

Specialiștii recomandă în acest caz ochelarii de soare cu ramele ovale sau rotunde. În ceea ce privește culoarea, puteți alege nuanțe deschise, întrucât se vor armoniza cu bărbia ascuțită. Evitați pe cât posibil ochelarii cu rame negre sau în nuanțe de maro închis.

Citeste si: 3 accesorii esențiale, care te scot din anonimat

„Dacă doamnele vor să fie extrem de extravagante, atunci categoric ochelarii pavoazați: de la cei pătrați de tip televizor până la cei plini de pietre, de flori, de tot felul de accesorii. Dacă femeile dor să fie elegante, atunci le-aș recomanda ochelarii Gucci cu rame din piele de piton, dar în același timp extrem de scumpi, dar nu foarte cât să nu se vândă în România. Oricum, la noi în țară, se vând astfel de lucruri scumpe. La polul celălalt sunt ochelarii cu pietre. Cei de la Cartier scot niște ochelari cu rame din aur extrem de rafinați, atât pentru bărbați cât și pentru femei”, adaugă Cătălin Botezatu.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Sâmbătă, de la ora 14:45, în ”ROventura”, La pas prin ”inima” Bucovinei, Câmpulung Moldovenesc

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies