Cum îți arată câinele că te iubește. Deslușește limbajul corpului animalului tău

Cum îți arată câinele că te iubește.
Cum îți arată câinele că te iubește.

A înțelege limbajul corpului unui câine este esențial pentru a construi o relație puternică și de încredere cu prietenul tău cu blană.

Ceea ce este minunat la câini este că nu își falsifică emoțiile și încearcă să îți spună cum se simt. Este important ca, în calitate de stăpân de câine, să înveți semnalele lor de comunicare și să fii atent la orice semnale pentru a determina starea emoțională a câinelui tău și confortul general.

În rândurile de mai jos, vei învăța cum să interpretezi limbajul corporal al câinelui pentru a te ajuta să înțelegi mai bine prietenul cu patru labe și să te faci un bun aparținător al câinelui și un părinte responsabil pentru câine.

Citește și: Cu ce se asortează culoarea fuchsia? 5 culori care se potrivesc

Cum îți arată câinele că te iubește.
Cum îți arată câinele că te iubește.[Sursa foto: freepik]

Datul din coadă

 Tot ceea ce înseamnă o coadă în mișcare este că un câine este emoțional stimulat. Poate fi fericire, dar poate fi și frustrare sau sentimente negative.

Pentru a interpreta emoțiile și intențiile câinelui, uită-te la viteza și poziția cozii în raport cu solul.

Câinii bucuroși își țin cozile mai sus decât într-o poziție neutrală și le mișcă rapid dintr-o parte în alta.

Adesea, ei își agită șoldurile în același timp. Un câine nesigur sau nervos își va mișca și el coada, dar aceasta va fi ușor mai jos decât poziția neutrală și va fi mișcată mai lent și mai uniform. Uită-te întotdeauna la gradul de relaxare sau tensionare a întregului corp al câinelui pentru a determina dacă agitarea cozii este din cauza fericirii sau a nervozității.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Cum îți arată câinele că te iubește.
Cum îți arată câinele că te iubește.[Sursa foto: freepik]

Coada strânsă între picioare

O coadă strânsă între picioare este un semn inconfundabil că câinele este speriat, îngrijorat, în durere sau se simte inconfortabil.

Câinii își bagă adesea coada între picioare atunci când se tem cu adevărat de ceva sau cineva.

Pe de altă parte, dacă animalul tău își bagă coada între picioare destul de des și nu există motive evidente de îngrijorare, ar trebui să-l duci la veterinar.

Își așază lăbuța pe tine

Dacă câinele t ău își pune laba pe tine, este modul lor de a spune "te iubesc". Îi mângâiem pe prietenii noștri cu blană pentru a le arăta dragostea și afecțiunea noastră, iar când ei își așază labele pe tine în timp ce îi mângâi, ei extind contactul și îți arată că îți răspund la afecțiune.

Evitarea contactului vizual

Câinii care se simt teamă sau sunt speriați, adesea vor evita privirea. Acest lucru se întâmplă adesea când îi corectezi sau când câinele întâlnește un alt câine dominant sau agresiv. Câinele tău va întoarce capul sau va evita să se uite la tine sau la ceea ce îi deranjează.

Închiderea ochilor

Câinii își închid ochii pentru a indica intenții pașnice.

Dacă câinele tău își închide ochii când se uită la tine, îți arată dragostea și dorința pentru atenția ta. Ochii câinelui strâmtă ochii indică și că nu sunt interesați de jocuri brutale sau chiar de un strop de agresiune.

Cu toate acestea, dacă câinele tău închide adesea ochii, acest lucru ar putea indica durere. În acest caz, este mai bine să-l duci la veterinar.

Citește și: Radu de la ''Casa iubirii'', în doliu! Fostul concurent al emisiunii este distrus de durere: "Mi-a vegheat fiecare pas!" Despre cine este vorba- kanald.ro

Citește și: Rezultate EDU.ro 2024: Ce site trebuie să accesezi pentru a vedea notele la Evaluare Națională- stirilekanald.ro

Înclinarea capului

Pentru mulți câini, înclinarea capului îi ajută să audă mai bine. Rotirea urechilor sau a întregii capete îi ajută să determine mai clar locația sunetului pentru a-l auzi mai clar. Uneori, câinii își înclină capetele pentru a-și orienta urechile în direcția vocii tale, ceea ce le permite să se concentreze mai bine asupra a ceea ce ai spus.

Te ling

Câinii te ling din multe motive. Poate doresc să-ți arate afecțiune și iubire sau pot vrea să te igienizeze pentru a-ți arăta că îți pasă de starea ta de bine. Sau pur și simplu le place gustul pielii tale, mai ales dacă ai urme de mâncare sau gustă bine.

Își țin urechile în față

Dacă urechile stau drepte sau, în cazul câinilor cu urechi căzute, sunt înclinate înainte, câinele este foarte atent la ceva sau la cineva. Câinele este curios și alert și reacționează la ceva nou din mediul lor.

Își țin urechile lipite de cap

Urechile ușor lipite de cap semnalează că câinele se simte prietenos. Adesea vezi asta când îi mângâi pe câini, dar urechile lor sunt lipite strâns de cap. Cu toate acestea, urechile complet lipite de cap pot indica frică.

Cum îți arată câinele că te iubește.
Cum îți arată câinele că te iubește.[Sursa foto: freepik]

Citește și: „Mi l-a cerut și am fost de acord. Acum, indiferent ce face, după mine face lucruri aiurea.” Mihai Albu a mărturisit de ce s-a despărțit de fosta sa soție



Citește și:

7 pași pentru a obține un bronz frumos și sănătos

Cele mai noi tendințe în modă pentru sezonul de toamnă 2023. Ce să porți ca să fii în trend și să te simți frumoasă

INCREDIBIL! O româncă, PRIMUL FOTOMODEL din lume. IMAGINILE cu ea sunt spectaculoase!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au scos la vânzare bunurile comune

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Claudiu Molnar, mesaj cutremurător la trei săptămâni de la înmormântarea Ancăi Molnar: „Mă topesc de al tău dor”. Gestul sfâșietor făcut de bărbatul îndurerat la mormântul soției

Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!


Cookies