Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase. „Este important ca fiecare pacient să știe de alunițele lui, să se autoexamineze lunar.”

 Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase
Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase. „Este important ca fiecare pacient să știe de alunițele lui, să se autoexamineze lunar.”

Află din rândurile următoare cum îți dai seama că alunițele devin periculoase și ce trebuie să faci în cazul în care ai rupt din greșeala una.

Aproape toată lumea are cel puțin o aluniță pe corp. Mici sau mari, puternic colorate sau mai puțin colorate, multe sau puține, alunițele fac parte din corpul nostru și trebuie să le acceptăm așa cum sunt. Deși unii le consideră dizgrațioase, pentru alții reprezintă un simbol al frumuseții și al personalității.

Indiferent de forma, mărimea sau culoarea lor, alunițele pot reprezenta un pericol dacă nu avem grijă de ele.

În cadrul unei emisiuni, medicii Iulia Solomon și Elena Popa, medici specialiști în deramato-venerologie au abordat un subiect de interes pentru persoanele care au alunițe. Acestea au vorbit despre potențialul lor cancerigen și au punctat care sunt pașii pe care trebuie să-i urmăm atunci când rupem din greșeală o aluniță.

Ce sunt alunițele

Citește si: Sfaturi de îngrijire pentru pielea sensibilă. Trucuri și produse recomandate

 Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase

Este foarte important ca înainte să vorbim despre potențialul lor cancerigen, să înțelegem ce sunt mai exact alunițele.

Multe persoane confundă angioamele cu alunițele. Specialiștii în domeniu au făcut clarificări cu privire la acest aspect. „Alunițele sunt niște grupări de celule melano citare. Sunt acele celule care ne dau culoare pielii și acolo sunt mai grupate, iar noi le vedem mai deschise la culoare sau mai închise la culoare în funcție de stratul pielii unde ele se găsesc.

Alunițele roșii nu sunt de fapt niște alunițe, ci angioame. Adică niște vase de sânge care s-au dilatat și au rămas cronic dilatate.”, explică specialiștii.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase

Citește si: De ce nu este bronzul sănătos. „Bronzul este un mecanism de apărare”

 Cum îți dai seama că alunițele devin periculoase

Specialiștii în domeniu atrag atenția asupra controlului alunițelor. Ele ne sfătuiesc ca în fiecare lună să facem o auto examinare a alunițelor, iar o dată pe an să ajungem a un consult la medicul dermatolog. Astfel, vom știi exact ce se întâmplă cu alunițele noastre și le vom ține sub control în cazul în care apar complicații.

Specialiștii ne recomandă să fim atenți la mai multe aspecte în momentul în care auto examinăm alunițele „ Ne uităm la simetria unei alunițe, la marginea ei, dacă este regulată

sau neregulată, la culoare, dacă este uniformă sau neuniformă, la dimensiune.”

Dimensiunea este un aspect foarte important care ar putea determina anumite semne de întrebare cu privire la natura alunițeiNe facem puțin probleme în momentul în care vedem o aluniță peste 6 mm .”, spun specialiștii.

De asemenea, și vechimea aluniței poate constitui un semn de îngrijorare „ De obicei, dacă e o problemă, apare pe o aluniță nouă decât pe una pe care am avut-o de mici.”

, spun specialiștii.

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Ce facem în cazul în care ne-am rupt o aluniță

Citește si: Cum să îți îngrijești pielea pe timpul verii dacă te expui constant la soare

Ce trebuie să faci dacă ai rupt o aluniță

Se întâmplă adesea să fim puși în situația în care din greșeală am rupt o aluniță. Acest lucru nu trebuie să constituie motiv de panică, dar trebuie să avem grijă de zona traumatizată și să ajungem cât mai repede la un consult în cabinetul doctorului dermatolog.

Dacă ne-am rupt alunița trebuie ca în primul rând să aplicăm o cremă cu puțin antibiotic ca să ne asigurăm că locul respectiv nu o să se supra infecteze. Apoi mergem la dermatolog și va hotărî dacă este nevoie să o exciteze chirurgical sau doar să o urmărească. Dacă este nevoie să o scoată, se va scoate sub maximă siguranță și o vom trimite la laborator. Un dermatoscop este ca o lupă care le mărește și noi vedem acolo niște desene care îți spun dacă o aluniță e în regulă sau nu. ”, explică specialiștii în domeniu.

De asemenea, în cazul în care avem alunițe care nu ne plac din punct de vedere estetic și vrem să scăpăm de ele, specialiștii au punctat faptul că acestea se scot doar chirurgical prin procedee cu laser specializate.

Așadar, important este să avem grijă de alunițele noastre, să știm de ele și să le verificăm singuri acasă o dată pe lună, iar în fiecare an să încercăm să ajungem în cabinetul medicului dermatolog pentru a ne asigura că totul este în regulă.  



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Cum putem să evităm apariția celulitei. „Deshidratarea face un lucru foarte interesant”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Cine este și câți ani are Selen Uçer, actrița care joacă rolul Songül în serialul Tablou de familie! Iată cum arăta celebra actriță la început de carieră, în urmă cu două decenii

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies