Cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită. „Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar”

Relatie nepotrivita semne
Relatie nepotrivita semne

Vezi care sunt primele semne că te afli într-o relație nepotrivită și ce este de făcut în acest sens. Ce trebuie să faci, pas cu pas.

Începutul unei relații vine cu o mulțime de întrebări din partea partenerilor, pentru a afla cât mai multe unul despre celălalt.

Astfel ne putem da seama dacă este vorba despre o relație potrivită, în care cei doi parteneri învață lucruri unul de la celălalt, există armonie și planuri de viitor. Vezi mai jos cum îți dai seama că ești într-o relație nepotrivită și ce trebuie să faci în acest caz pentru a depăși problemele în cuplu.

Alina Nedeloiu, psiholog clinician și psihoterapeut, a dezvăluit în cadrul unui interviu TV cum se putem da seama că suntem într-o relație nepotrivită pentru noi.

Potrivit acesteia, dacă momentele de ceartă și de tensiune sunt tot mai frecvente și nu găsesc rezolvare, este posibil să fie vorba despre o relație nepotrivită.

Ce înseamnă o relație  nepotrivită

Sunt foarte multe aspecte care contează atunci când ne adresăm această întrebare, cum ne dăm seama că suntem într-o relație nepotrivită.

Din punctul meu de vedere, primul semn că suntem într-o relație nepotrivită este abuzul. Adică există tip de abuz fizic, dar și abuz psihoemoțional. Ar trebui să fie un semnal de alarmă foarte clar. Un exemplu este critica. Este foarte perfidă, sub forma unei critici constructive.

Nu există critică constructivă, există critică. Și acesta poate fi un val, un văl foarte perfid al abuzului. 

Citeste si: Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”

 

Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie nepotrivita
Cum iti dai seama ca esti intr-o relatie nepotrivita, care sunt primele semne[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Și atunci este mai bine să comunicăm în urma criticilor, să comunicăm și să încercăm să ne așezăm la masă. Să discutăm și să vedem care sunt nevoile fiecăruia, ce simțim că nu ne este îndeplinit și poate chiar să întreb: tu ce nevoi ai? Ce simți că aș putea să fac pentru tine?

 

Până să ajungem la specialist, putem să ne folosim de comunicare și atât.

Chiar dacă la început poate să fie defectuoasă și să nu ne pricepem să facem. Nu avem nevoie de biblioteci întregi, avem nevoie doar de puțin bun simț și de dorință de a vorbi unul cu celălalt.

Citeste si: Cum îți dai seama că ești într-o relație toxică. „În general, vorbim despre un abuzator și o victimă”

Poate la început e mai greu, poate apar conflicte, dar important e să ne calibrăm discutăm.

Cunosc cupluri care s-au autocalibrat. Cu siguranță că nu au făcut acest lucru în necunoștință de cazuri, poate au urmărit o emisiune, au citit undeva. Dar nu e nevoie neapărat de o terapie foarte lungă. Oamenii cred că este vorba despre ani întregi pentru a face acest lucru. Nu este nevoie despre o terapie îndelungată”, a dezvăluit specialistul în cadrul interviului TV.

Citeste si: Cum rezolvăm probleme din cuplu. „Este ceva care îmi stimulează simțurile”

Citește și: Catinca, mesaj îngrijorător în mediul online: "Îmi faceți rău!" Ce se întâmplă cu fosta concurentă din Casa iubirii după despărțirea de Ștefan- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita
Semne ca te afli intr-o relatie nepotrivita, la ce sa fii atent[Sursa foto: Unsplash]

O relație sănătoasă este aceea în care te simți ocrotit, apreciat, dar și iubit

În cazul unei relații nesănătoase, cuplul nu mai privește în aceeași direcție, iar terapia ajută în acest caz, pentru a atinge același obiectiv.

Cuplurile care se află într-o relație nepotrivită nu au obiective comune, nu privesc viitorul la fel, nu au țeluri identice. Multe persoane ajung să rămână în relații nepotrivite din cauza fricii de singurătate, a stigmatului social, a vârstei și a presiunii celorlalți.

Sfat pentru o relație armonioasă

Specialistul în psihoterapie mai spune că trebuie să ținem cont de câteva reguli nescrise pentru o relație sănătoasă:

 

Singurul lucru care este foarte important într-un cuplu este comunicarea. În rest, este important să se găsim singuri drumul, să nu ascultăm rețetele succesului sau să nu ne luăm după ceilalți și să avem discutate lucrurile foarte bine încă de la bun început. Și să ne bazăm pe sentimente. Aceasta este prima regulă ”, a mai spus specialistul în cadrul aceleiași emisiuni.



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Mituri dăunătoare despre căsnicie. De ce să renunți la ele cât mai rapid

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies