Carnea de porc, promovata intens in ultimii ani ca fiind nesanatoasa si considerata a sta la baza mai multor probleme de sanatate, ar fi, se pare, chiar mai sanatoasa decat alternativa recomandata pana acum de nutritionisti.
Testul” slaninutei
Ca acest tip de carne este potrivit consumului uman este demonstrat, potrivit nutritionistului, si de ”testul” slaninutei.
”Se poate vedea cu ochiul liber ca grasimea de porc este bogata in acizi grasi mononesaturati similari cu uleiul de masline. Ganditi-va cum arata slaninuta, in ce fel este de frageda. In momentul in care o lasi la temperatura ambianta devine moale, exact ca uleiul de masline, cand sta pe masa e lichid, cand il pui la frigider precipita. Ca si gust, slaninuta este placuta, poate fi mancata, pe cand seul de oaie, de exemplu, ori grasimea de vita este atat de gretoasa si de tare incat arata clar cat este de saturata.
Sursa
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro