Cum iti dai seama daca ouale cumparate sunt proaspate! Incearca aceste trucuri!

Cum iti dai seama daca ouale cumparate sunt proaspate! Incearca aceste trucuri!

Ai cumparat oua de Paste si vrei sa stii daca sunt proaspete? Incearca aceste trucuri.

 

1. Testul cu apa
Pune oul intr-un pahar inalt cu apa rece. Daca oul va sta pe fundul paharului, atunci el este proaspat; daca se va ridica si se va inclina intr-un oarecare unghi, atunci el este destul de vechi, dar comestibil; daca acesta pluteste complet la suprafata, atunci nu este comestibil si trebuie aruncat!
2. Testul prin spargerea oului
Sparge oul sa vezi in ce stare sunt albusul si galbenusul. Daca galbenusul este bulbucat si prezinta o forma definita si albusul este vâscos si adunat imprejurul galbenusului, atunci oul este inca proaspat. Dar daca galbenusul este plat si albusul este subtiat, atunci oul este vechi. Se rup lanturile proteice (substante variate ce se leaga una de cealalta) din albusul oului odata cu trecerea timpului, si la un ou vechi, galbenusul si albusul nu mai sunt lipite unul de celalalt, astfel degradându-se.
3. Testul prin agitarea oului
Daca agiti oul si nu se aude un zgomot de plescaitura de apa din interior, atunci acesta este proaspat si comestibil. Dar daca din ou se aude un zgomot ca si cum ai agita apa, atunci acesta nu este comestibil, din cauza ca a intrat aer in ou si s-a expandat bula de aer a acestuia.
Sursa

1. Testul cu apa

Pune oul intr-un pahar inalt cu apa rece. Daca oul va sta pe fundul paharului, atunci el este proaspat; daca se va ridica si se va inclina intr-un oarecare unghi, atunci el este destul de vechi, dar comestibil; daca acesta pluteste complet la suprafata, atunci nu este comestibil si trebuie aruncat!

2.

Testul prin spargerea oului

Sparge oul sa vezi in ce stare sunt albusul si galbenusul. Daca galbenusul este bulbucat si prezinta o forma definita si albusul este vâscos si adunat imprejurul galbenusului, atunci oul este inca proaspat. Dar daca galbenusul este plat si albusul este subtiat, atunci oul este vechi. Se rup lanturile proteice (substante variate ce se leaga una de cealalta) din albusul oului odata cu trecerea timpului, si la un ou vechi, galbenusul si albusul nu mai sunt lipite unul de celalalt, astfel degradându-se.

3. Testul prin agitarea oului


Daca agiti oul si nu se aude un zgomot de plescaitura de apa din interior, atunci acesta este proaspat si comestibil. Dar daca din ou se aude un zgomot ca si cum ai agita apa, atunci acesta nu este comestibil, din cauza ca a intrat aer in ou si s-a expandat bula de aer a acestuia.

Sursa

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Gina Bradea, mesaj pentru urmăritorii care au judecat-o în momentul în care a fost în spital. “E cumplit ceea ce mi s-a întâmplat. Nu doresc să ajungeți pe patul unui spital.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Mesajul postat de Doinița Oancea în ziua în care Lora și Ionuț Ghenu au devenit oficial soț și soție: „Să nu vă puneți măști și filtre”

Alin Oprea a rupt tacerea la "Follow us" si a spus cati bani trimitea lunar la Londra fostei sale sotii, Larisa Uta: "Facand un calcul in aceasta perioada, media a fost de peste 4200 euro pe luna"

Halit Özgür Sari, protagonistul noului serial turcesc „Inimă rebelă”, pasiune nebănuită! Iată cu ce se ocupă celebrul actor când nu este pe platourile de filmare

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon