Cum iti faci acasa propriul gel de aloe vera

Cum iti faci acasa propriul gel de aloe vera
Cum iti faci acasa propriul gel de aloe vera

Gelul de aloe vera este o adevarata comoara a naturii. Este folosit in special pentru arsurile de gradul I, rani si pentru ameliorarea herpesurilor si psorazisului. Este considerat, de asemenea, un adjuvant eficient in cazul ulcerului gastric.

Ingrediente

pulpa aloe vera- ¼ cana
ulei de cocos- 1 lingura
vitamina E uleioasa- ¼ lingurita (optional)
acid citric- 1/8 lingurita (optional)

1. Scoateti pulpa de aloe vera din frunzele unei plante aloe vera. Pentru ¼ cana de pasta veti avea nevoie de 4-6 frunze de 4-6 cm in lungime. Puneti-va manusi pe maini si taiati frunzele din zona cea mai apropiata de sol sau baza plantei.



2. Apoi cateva minute tineti frunzele vertical cu partea taiata in jos pentru a permite lichidului de culoare inchisa sa se scurga. Este un fel de rasina care poate fi extrem de iritanta pentru piele.

3. Dupa ce rasina s-a scurs, spalati frunzele si decojiti-le de coaja groasa, scotand la suprafata gelul transparent de care avem nevoie. Daca frunza este foarte lunga, taiati-o intai in bucati si abia apoi curatati-o.


4. Utilizati lingura pentru a scoate pulpa din frunze, nu cutitul.

5. Puneti gelul intr-un recipient.

6. Adaugati uleiul de nuca de cocos, vitamina E si acidul citric si mixati in blender aproximativ 1 minut. Daca sunteti alergic la acidul citric nu-l folositi (poate provoca eruptii cutanate). Uleiurile vor ajuta la conservarea produsului final. Acidul citric este folosit pentru a evita decolorarea.

7.
Daca imediat dupa amestec veti observa o spuma la suprafata gelului nu va speriati. Gelul este bun dar trebuie lasat sa se "aseze".

8. Turnati gelul intr-un borcan cu capac ermetic si il puteti pastra in frigider cateva luni, fara probleme.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Sursa



Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Asigurările pe care le-a făcut Adrian Minune familiei sale, în cazul în care artistului i s-ar întâmpla ceva. “E totul în regulă.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies